Řecký sen přehled

Řecký sen https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/447434/mid_recky-sen-dl8-447434.jpg 4 58 58

The Little Teashop série

1. díl >

Pippa Pattinsonová trávila až do svých čtrnácti let každé letní prázdniny v idylické rybářské vesničce Taxos na ostrově Kos. Během bezpočtu dlouhých, sluncem prozářených lenivých dní zarytě ignorovala myšlenky na svůj budoucí život, který pro ni naplánovali rodiče – nezáživné, avšak zajištěné povolání účetní v bance a rozumného, pragmatického manžela. Místo toho spřádala spolu se svým věrným řeckým kamarádem Nikem sny o vlastní malé čajovně, kde by hostům nabízela své vlastnoručně upečené anglické čajové koláčky. Když se po devíti letech vrací do Taxosu se svým mimořádně pohledným snoubencem Henrikem, Pippa zchátralé městečko skoro nepoznává. Přesto s úlevou nachází stopy někdejší osobité a okouzlující vesničky, kterou si tolik zamilovala. Když Henrikův zaměstnavatel, vlivná developerská společnost, předloží místním obyvatelům projekt na přeměnu Taxosu v prosperující turistické letovisko, Pippa a Niko s pomocí svých řeckých přátel vymyslí náhradní plán, jehož součástí má být i Pippina odpolední čajovna. Pippa má jedinečnou příležitost nechat hektický londýnský život za zády a věnovat se tomu, co ji baví nejvíc – zejména když cítí, že ze vztahu s Henrikem vyprchalo veškeré vzrušení. Nemluvě o tom, že ve víru pečení a zaníceného úsilí pomáhat místním zachovat staré tradice začínají klíčit semínka lásky tam, kde by to nečekala…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Baronet
Originální název:

Game of Scones , 2015


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Řecký sen. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (19)

Badun
02.10.2023 2 z 5

Mám rád romantické příběhy, ale musí dávat alespoň trochu logiku. Zapomenutá vesnice na Kosu, navíc stojící u moře, která je na pokraji krize, protože tam nejezdí turisti? A během týdne se všechno promění, protože jim cizinka z anglie poradí jak mají podnikat a turisty nalákat? Tohle mohla napsat jen bílá angličanka, která vyrostla na příbězích o tom jak její předci přinášeli civilizaci zaostalým národům a jen díky nim se kolonie povznesly z bídy a svrabu. Dalším dílům téhle autorky se raději vyhnu. Mimochodem, kdo byl na Kosu tak ví, že ten ostrov projedete za den autem a je tam jedno město a asi deset vesnic. Takže i z tohoto hlediska pokulhávala logika některých událostí.

Acnaj
11.12.2022 4 z 5

Pohodové čtení pro dny v posteli s nemocí... Příběh podobný knihám od Caplinové, ale není tak předvídatelný...


Renike
13.07.2022 3 z 5

Lehké čtení. Nebyla moc zajímavá pro mě, ale četla jsem to během mé dovolené v Řecku, čili mi to až tak nevadilo:) Nevim ještě jestli přečtu pokračování..možná v zimě, abych se pak naladila na Vánoce.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (28. týden)

05.07.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Řecký sen v seznamech

v Přečtených81x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených3x
v Knihotéce144x
v Chystám se číst66x
v Chci si koupit13x
v dalších seznamech2x