Řecký sen

Řecký sen https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/447434/mid_recky-sen-dl8-447434.jpg 3 57 19

The Little Teashop série

1. díl >

Pippa Pattinsonová trávila až do svých čtrnácti let každé letní prázdniny v idylické rybářské vesničce Taxos na ostrově Kos. Během bezpočtu dlouhých, sluncem prozářených lenivých dní zarytě ignorovala myšlenky na svůj budoucí život, který pro ni naplánovali rodiče – nezáživné, avšak zajištěné povolání účetní v bance a rozumného, pragmatického manžela. Místo toho spřádala spolu se svým věrným řeckým kamarádem Nikem sny o vlastní malé čajovně, kde by hostům nabízela své vlastnoručně upečené anglické čajové koláčky. Když se po devíti letech vrací do Taxosu se svým mimořádně pohledným snoubencem Henrikem, Pippa zchátralé městečko skoro nepoznává. Přesto s úlevou nachází stopy někdejší osobité a okouzlující vesničky, kterou si tolik zamilovala. Když Henrikův zaměstnavatel, vlivná developerská společnost, předloží místním obyvatelům projekt na přeměnu Taxosu v prosperující turistické letovisko, Pippa a Niko s pomocí svých řeckých přátel vymyslí náhradní plán, jehož součástí má být i Pippina odpolední čajovna. Pippa má jedinečnou příležitost nechat hektický londýnský život za zády a věnovat se tomu, co ji baví nejvíc – zejména když cítí, že ze vztahu s Henrikem vyprchalo veškeré vzrušení. Nemluvě o tom, že ve víru pečení a zaníceného úsilí pomáhat místním zachovat staré tradice začínají klíčit semínka lásky tam, kde by to nečekala…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Baronet
Originální název:

Game of Scones , 2015


více info...

Přidat komentář

Badun
02.10.2023 2 z 5

Mám rád romantické příběhy, ale musí dávat alespoň trochu logiku. Zapomenutá vesnice na Kosu, navíc stojící u moře, která je na pokraji krize, protože tam nejezdí turisti? A během týdne se všechno promění, protože jim cizinka z anglie poradí jak mají podnikat a turisty nalákat? Tohle mohla napsat jen bílá angličanka, která vyrostla na příbězích o tom jak její předci přinášeli civilizaci zaostalým národům a jen díky nim se kolonie povznesly z bídy a svrabu. Dalším dílům téhle autorky se raději vyhnu. Mimochodem, kdo byl na Kosu tak ví, že ten ostrov projedete za den autem a je tam jedno město a asi deset vesnic. Takže i z tohoto hlediska pokulhávala logika některých událostí.

Acnaj
11.12.2022 4 z 5

Pohodové čtení pro dny v posteli s nemocí... Příběh podobný knihám od Caplinové, ale není tak předvídatelný...


Renike
13.07.2022 3 z 5

Lehké čtení. Nebyla moc zajímavá pro mě, ale četla jsem to během mé dovolené v Řecku, čili mi to až tak nevadilo:) Nevim ještě jestli přečtu pokračování..možná v zimě, abych se pak naladila na Vánoce.

Lucie_1986
24.06.2022 3 z 5

Knizku jsem si vypujcila v knihovne, v oddeleni pro dospele, nicmene knihu si umim predstavit spise jako cteni pro 14ti letou holcinu. Vse predvidatelne, vicemene bez deje, bez zapletky. Ano, ale pro jinou vekovou kategorii.

Holly.W
23.11.2021 2 z 5

Přeslazená, naivní romantika. Takových už tady bylo, všechno na jedno brdo. Ty tanečky, které kolem sebe dělali Pippa a Nick, neschopni si vše vyříkat jako dospělí lidé, mě vážně dost vytáčely.

Máša10
17.10.2021 odpad!

Knihu jsem četla jenom kvůli místu, kde se odehrává, ostrov Kos mám moc ráda. Dál nebudu komentovat, prostě to není čtení pro mě, a to ani jako "oddechovka".

MilackovaN
11.08.2021 5 z 5

Letní oddechovka, kterou jsem zvolila po příjezdu ze Zakynthosu, abych načerpala řeckou atmosféru, která mi moc chybí. Knížka to splnila nad očekávání, navíc s hezkou romantickou zápletkou. No a co, že je jasné, jak to skončí už při jejich prvním setkání na pláži...

Nikychlupova
10.07.2021 3 z 5

První jsem četla druhý díl, tak už jsem věděla, jak to dopadne. Oddechove, romantické čtení, při kterém máte chuť na koláč. Dávám tři hvězdy.

PeťulaV.
16.05.2021 4 z 5

Strašně mi chybí Řecko a všechno, co k němu patří. Začínám mít absťák a potřebovala jsem něco, co mi ho alespoň trochu připomene. A řekla bych, že tahle knížka svůj účel splnila. Nečekejte žádné zvraty ani napětí, jde o naprostou pohodovku. Hlavní hrdinka Pippa se po devíti letech vrací na ostrov Kos, do vesničky Taxos, kterou s rodiči jako malá navštěvovala až do svých 14 let každé léto. Znovu navazuje na dříve vzniklá přátelství, společně se všemi pomáhá krizí poznamenanou vesničku postavit zpátky na nohy a mezitím řeší zásadní otázku jejího života, zda dát přednost vždy okouzlujícímu Henrikovi a jejímu dosavadnímu životu v Londýně, nebo si splnit svůj celoživotní sen a možná zažít i lásku, o které předtím vždycky jen snila. V knížce jsem si oblíbila snad všechny obyvatele Taxosu, hlavně pak celou Nikovu rodinu. Řekové jsou neskutečně dobrosrdeční a milí lidé a autorka je popsala úplně přesně. Bylo mi s nimi při čtení moooc krásně :o)

Mufka
10.01.2021 5 z 5

Kniha se mi líbila, čekala jsem oddechovku a taky ji dostala. Měla jsem po ruce oba "díly" najednou, takže jsem se rovnou mohla pustit do pokračování.

Nelička
04.11.2020 2 z 5

Nooo, žádná velká pecka to nebyla. Taková letní limonádička, která nenadchne a neurazí. Hodnotím málo možná i proto, že je příběh založen na "neschopnosti" dvou lidí spolu normálně otevřeně mluvit... A to mě nebaví... :-/

alnahu
20.10.2020 4 z 5

Příjemná oddechovka nás zavede na prosluněný ostrov Kos v Řecku.Příběh Pippy normální holky ,která má své touhy a sny a proto se rozhodne změnit svůj život .Také se těším na pokračování ,jak to mezi Pipp a Nikem dopadne.

Mlsnákočka
21.09.2020 5 z 5

Chtěla jsem si připomenout atmosféru slunného Řecka a to se povedlo. Krásné vykreslení řeckých ostrovů, taveren, dobrého jídla, slunce, tyrkysového moře, odvážných rybářů a v neposlední řadě úžasných Řeků, mě skutečně vrátilo do mého milovaného Řecka. Samotný příběh tak trochu /nebo spíš hodně/ klišé.

pip11
01.09.2020 4 z 5

Příjemné a lehké letní počtení z Kosu zalitého sluncem a obsypaného sladkými fíky, čekajícími jen na utrhnutí. Pippa se po devíti letech vrací do prázdninového domu svého dětství, kde prožila spoustu krásných chvil. Těší se, až se opět setká s místními obyvateli, kteří ji chyběli. Nečeká ji jen odpočinek, ale také řešení problému, při kterém se budou péct různé dobroty.

veronika0382
21.08.2020 5 z 5

Řecký sen je to pravé čtení na léto! Příjemné, oddechové, nenáročné, milé, lehké, pohlazení pro všechny milovníky Řecka a moře. Čte se velmi dobře a já se moc bavila. V duchu jsem se přenesla na krásný Kos, kde jsme asi před deseti lety byli, zasnila se a užívala si přímořskou atmosféru, pohostinnost a soudržnost místních Řeků a vychutnávala si každou řádku... Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách

Knižní střípky
10.08.2020 3 z 5

V této knize nehledejte nic extra hlubokého, jen si ji prostě užijte, nechte se odvézt na prosluněný řecký Kos, kde ucítíte vůni moře a užijte si typickou letní atmosféru, ideálně s nějakým vychlazeným letním drinkem. Pippa, Nik a celá jeho rozvětvená rodina byli strašně sympatickými hrdiny, oblíbila jsem si je na první dobrou a od prvního stránek jsem jim v jejich úsilí fandila a moc se těším na naše další vánoční setkání.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky.

Majka1979
05.08.2020 5 z 5

Pre mňa bol tento príbeh to pravé letné čítanie, nič komplikované, ale veľmi milý, príjemný príbeh dvojice a ľudí na ostrove, ktorí sa snažia vyriešiť si problémy a s nimi im Pippa veľmi rada pomôže, určite si tento príbeh odporúčam prečítať. A verím, že vianočná kniha od autorky bude podobne pekná a tiež ideálna na vianočný čas :)

Arianne
12.07.2020 2 z 5

Od letní romance člověk nečeká nic moc hlubokomyslného, ale u téhle jsem se vyloženě nudila. Dost kostrbaté, prvoplánové a nucené.

lucie.sela
09.07.2020 5 z 5

Nenáročná oddechovka pro letní čtení. Děj je předvídatelný, ale to rozhodně nebere knize čtivost. Místy jsem se zasmála a občas se rozčilovala nad hlavní hrdinkou :-D Určitě si ráda přečtu další díl a doufám, že to příběhu neuškodí :-)