Rakve útočí přehled

Rakve útočí https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/162831/bmid_rakve-utoci-NU1-162831.jpg 4 56 56

Ústředním motivem čtivě psané knížky je významná bitva dvou obrněných lodí – seveřanského Monitoru a jižanského Merrimaku – v níž se poprvé v dějinách projevila strašná tvář moderní technické války. Tuto válečnou epizodu, která ovlivnila další průběh války Severu proti Jihu, zasazuje autor do širokého rámce historických událostí, jež se snaží zbavit legend a mýtů. 2. vydání... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rakve útočí. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

RoBertino27
15.03.2021 4 z 5

Souboj Merrimacu (či Virginie) s Monitorem jsem hltal jedním dechem. Byl v tom i syndom Goliáše a Davida, i když neprozradím nic nového, že duel skončil vlastně nerozhodně. Bitva je zachycena do posledního detailu a na základě knihy se dokonce v ABC objevilo zajímavé dioráma onoho střetnutí. Jen dodám, že kniha pojednávající o historii USA byla velmi těžko dostupná a v mém držení vlastně skončila jen díky vydání v edici KARAVANA. Do té doby jsem musel brát zavděk zápůjčkami.

Disease
04.02.2021 3 z 5

Pěkné shrnutí jedné události americké občanské války a popis historického pozadí, který není ani tak moc tendenční.


Jack Bauer
19.07.2020

Četl jsem před mnoha lety v mládí, ale hodnotit už nemůžu, neboť si děj nepamatuji, jen jsem při brouzdání na databázi knih na toto narazil.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (3)

Snad je zbytečné znovu opakovat dávno známou skutečnost, že legendy a mýty nejsou a nemohou být historickými prameny pro dobu, na niž se vztahují, nýbrž jsou daleko spíše doklady doby, v které vznikly.


Kdyby... Pro historika není většího provinění než pouštět se do úvah tohoto druhu.


Neděle 9. března 1862 byla pro Unii černým dnem obav a zoufání, ba dokonce, jak se později vyjádřil sám Abraham Lincoln, nejhorším dnem celé války.


Kniha Rakve útočí v seznamech

v Přečtených86x
v Doporučených4x
v Knihotéce75x
v Chystám se číst10x
v Chci si koupit1x