Prvorozená přehled

Prvorozená https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/23411/bmid_prvorozena-xTp-23411.jpg 4 177 177

Na stavebním pozemku v malém městě Woodsboro narazí dělníci na kosterní nález. Vyjde najevo, že jde o lidské ostatky, které jsou staré bezmála pět tisíc let. Nově otevřené naleziště ihned vzbudí pozornost odborníků i médií, ale vyvolá také mnohé spory mezi obyčejnými lidmi. Mladá archeoložka Callie Dunbrooková je na místo přizvána jako expert na dávnou historii, avšak sama netuší, jak málo toho ví o vlastní minulosti. Ve Woodsboro se setká s nečekaným ohrožením; kvůli souhře nešťastných náhod totiž místní lidé uvěří, že je naleziště prokleté. Stejně nebezpečné se zdá i shledání s nezvládnutelným, ale neodolatelným exmanželem Jakem, který má na vykopávkách pracovat spolu s ní. Callii k jejímu úžasu vyhledá neznámá žena a sdělí jí, že v ní poznala dávno ztracenou dceru. Archeoložka musí chtě nechtě pátrat po své identitě a vracet se hluboko do dětství. Jistí lidé jsou schopni udělat cokoli, aby pravdu neodhalila nikdy...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Birthright , 2003


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Prvorozená. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (19)

Vatter83
19.05.2023 4 z 5

Tato knížka mě opravdu bavila. Jen bych vytkla zaměření zájmu na pár hlavních hrdinů, ti další zůstali upozaděni, i když se jich to též týkalo (mám na mysli ten komplot s "kradením" dětí).

petraj30
10.03.2023 4 z 5

Velmi zajímavá detektivka s napínavým a zapeklitým dějem.
Jake se mi moc líbil, jen Cal byla podle mého jako ledová královna, možná na konci pozměnila svůj přístup k oběma rodinám, ale podle mě zůstávala pořád zatvrzelá a ne příliš přístupná.
Nedovedu si představit, jak by se s únosem dítěte vyrovnávala jakákoliv matka. Susan se sice stáhla do sebe, ale pořád fungovala.
Konec byl pro mě velkým překvapením, ale chtělo to ještě nějaký dovětek. Na ten zrychlený konec si snad nezvyknu.
P.S.: Na to, na co přišli hlavní hrdinové v průběhu vyšetřování, by nepřišel ani Sherlock Holmes. Trochu ulítlá představa. Jinak se mi to moc líbilo.


katkaq
20.04.2021 3 z 5

Robertsová prostě umí psát. Detektivní linka propletená s romantikou. Chvíle napětí i chvíle romantiky. Co jsem od knížky čekala, to jsem dostala. Jediné, co můžu vytknout, je tendence Robertsová "sesekat" pro efekt temna polovinu postav.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Prvorozená v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených320x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených10x
v Knihotéce129x
v Chystám se číst32x
v Chci si koupit3x
v dalších seznamech2x

Autorovy další knížky

Nora Roberts
americká, 1950
2000  86%Smrtící nahota
1997  89%Nebe mé lásky
2000  87%Past na dobrodruha
1997  86%Zrozená z ohně
2011  82%Kouzlo okamžiku