Prokletí pro všechny přehled

Prokletí pro všechny https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/474548/bmid_prokleti-pro-vsechny-UHD-474548.jpg 3 47 47

Link měl celkem nadějný plán, jak se vyhnout kriminálu i hlavě zločinecké organizace, jíž visí peníze ze zpackané loupeže. Jediná chyba byla, že se ho pokoušel uskutečnit v tomhle městě. Ve městě, kde se na něj kromě té zločinecky organizované hlavy celá třese taky sběratelka prokletých předmětů, mluvící maňásek s maďarským občanstvím a policisté křivější než skolióza. Ve městě, kde mrtvé věci obvykle netrpí nijak výraznou tendencí mrtvými zůstat a se kterým se pojí přesně o jednu strašidelnou legendu víc, než potřebuje. A tahle by – stejně jako všechny ostatní – klidně mohla být pravdivá. A zrovna se musí týkat chlápka, co rád věší lidi na kandelábry, a tašky plné sekáčků na maso…... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Prokletí pro všechny. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (18)

Denny456
20.08.2023 2 z 5

No není to žádná sláva. Asi bych se opakoval, že děj je tak napřeskáčku, že je potřeba to číst fakt na jeden zátah a že je tam spousty zaměnitelných postav, které ještě autor nazval dost podobně. Prostě se to moc nepovedlo a trochu mě to přišlo, jako by si to autor na závěr po sobě už nepřečetl.

Pan_Skala
30.04.2023 3 z 5

Přiznávám, že po přečtení jsem hodně na vážkách jak knihu hodnotit. Ze začátku byl problém se do ní začíst. Zvyknout si na postavy a nějak si je pro sebe rozdělit. Pak se to začalo číst dobře. Nevadilo i to střídání děje v minulosti a přítomnosti, protože i na to se dalo zvyknout. I ten styl psaní byl zábavný a bavil mě a užíval jsem si to. A pak závěr, který byl z části očekávaný, ale zároveň mi přišel takový nedotažený s ohledem na zbytek knihy. Vše tak nějak dohromady a já tu sedím u klávesnice a přemýšlím jestli to jsou 3 nebo 4 hvězdy, když tak nějak nejde to narvat přesně doprostřed. Asi to musím kompletně okecat, abych dal jenom ty 3 hvědy. Nebylo to tedy ve výsledku až tak zlý, ale číst to znova nebudu a ani to nedoporučím nikomu, protože mám pocit, že bych našel pro kamarády lepší knihy na přečtení.


NemmamSlov
01.06.2022 3 z 5

"Nelíbi se mi, k čemu to směřuje. Ten sejf chceš vykrást. Přestože nevíš, kde ten sejf je. Plus jsem si celkem jistej, že v tom baráku straší. A strašidelný baráky se nevykrádaj. Strašidelný baráky a lupiči nejsou kompatibilný."

Hmmm. Celkom som sa toho bál, keďže v komentároch padá veľa kritiky, hlavne na to ako autor skáče v kapitolách z minulosti do prítomnosti, plus podobnosť postáv. Nevadí mi, keď si človek musí pri čítaní zapojiť mozgové závity, práveže mám radšej knihy, ktoré si čitateľ musí pospájať sám a nie aby ho autor počas celého čítania viedol za ruku a doslova mu napísal o čo tam ide.

Toto je jedna z kníh, kde si musíte dať 2 a 2 dohromady. Nie je to dielo z ktorého by som jasal, chýb to malo po aleluja, ale hodnotil by som to ako " Not great, not terrible".

Ak ste zvyknutý na jednoduché čítanie tak by som sa tejto knihe vyhýbal, ale ak ste čitateľ, ktorý rád spoznáva nových autorov, sú ochotný riskovať a hlavne ktorým nevadí pri čítaní rozmýšlať, tak by to mohlo byť dobré čítanie. Myslím si, že Martin Paytok si ešte nájde cestu k velikánom českej sci-fi a fantasy literatúri.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (22. týden)

30.05.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Prokletí pro všechny v seznamech

v Přečtených52x
ve Čtenářské výzvě4x
v Knihotéce60x
v Chystám se číst18x
v Chci si koupit3x

Autorovy další knížky

Martin Paytok
česká, 1993
2021  65%Prokletí pro všechny
2024  84%Láska, smrt a všechno zlý