Přísně tajný spolek svérázných čarodějek přehled

Přísně tajný spolek svérázných čarodějek
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/528172/bmid_prisne-tajny-spolek-sveraznych-caro-65aad7300775b.jpg 4 137 137

Pravidla čarodějek jsou jasná – v zájmu přežití na sebe neupozorňovat, být co nejopatrnější a moc se nedružit ani s ostatními čarodějkami. Protože kde je čarodějek víc, tam šijí s magií všichni čerti. No jo, jenže co dělat, když vás osazenstvo jistého domu prokoukne? Ne, nechce vás upálit ani utopit ve vašem rybníčku s koi kapry. Je to mnohem horší. V tom domě totiž vyrůstají hned tři malé čarodějky. Bez výcviku. A za pár týdnů má dorazit právník, na jehož rozhodnutí závisí osudy všech v domě. A jasně, rozhodně v čarodějky nevěří, a pokud by v ně uvěřil, chtěl by ty monstra smazat z povrchu zemského. A tak Mika sbalí do svého autíčka všechen svůj majetek – včetně toho rybníčku a koi kaprů (magie, co se divíte?) a vyráží na záchranně-vzdělávací misi. Čelit dětem, právníkům, hněvu nejstarší čarodějky v Anglii i zatraceně pohlednému Irovi. Co by se mohlo pokazit?... celý text

Literatura světová Fantasy Dívčí romány
Vydáno: , Laser-books (Laser)
Originální název:

The Very Secret Society of Irregular Witches , 2022


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Přísně tajný spolek svérázných čarodějek. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (40)

Yukon
24.07.2024 3 z 5

Neseděl mi překlad a pocit pohody ani útulna z toho na mě nepřešel. Postavy mi nepřišly vykreslené do hloubky a nemohla jsem si k nim vytvořit vztah. Námět dobrý, ale zpracování za mě průměrné.

Marekh
23.07.2024 4 z 5

Autorka napsala knihu v době covidu. Je indické národnosti.

Hlavní postavou je MIKA, která je čarodějka. Jednoho dne se nastěhuje do Ztraceného domu, ve kterém má vyučovat čarodějnictví 3 malé holky (ROSETA, TERAKOTA, ALTAMIRA). Seznamuje se s dalšími obyvateli domu např. s mužem JAMIEM nebo se dvěma starými muži (IAN, KEN – 80 let), kteří jsou gayové a kteří byli fajn.

Mika neměla snadný život. Pociťuje osamělost. Má auto, které pojmenovala jako Koště a psa, který se jmenuje Kirke.

Je čarodějka a své čarodějnické umění musí skrývat před ostatními lidmi. Jednou za 3 měsíce se setkává s dalšími čarodějkami a na tomto setkání si povídají.

Mika se rozhodne natáčet videa na YouTube a v nich ukazovat své čarovné umění. Je odbornicí na vaření lektvarů. Diváci si myslí, že se jedná o podvrh až do dne, kdy dostane nabídku pracovat v jednom domě. Z dopisu je zjevné, že někdo ví, že je skutečnou čarodějnicí a chce využít jejich služeb.

Jedná se o feel good fantasy. Kniha se celkově četla dobře. Obsahuje také závažná témata, které se v knize řeší. V knize se nacházejí také nečekané zvraty a fantasy prvky.

V závěru knihy se nachází PODĚKOVÁNÍ a OTÁZKY K DISKUSI. V samotném závěru se nachází medailonek autorky.

Na zadním přebalu knihy je uvedeno, že tato kniha je určena pro čtenáře T. J. KLUNEA a TRAVISE BALDREEHO. Od T. J. Klunea jsem četl již 3 knihy a s tímto tvrzením by se dalo souhlasit.

Kniha má pěknou obálku a také nádhernou ořízku.

Citáty:

Být milý znamená chovat se slušně, zastavit auto a poradit lidem, jak se dostanou tam a tam, nebo se usmát na přepracovanou pokladní v supermarketu. Všechno jsou to fajn věci, ale nemají nic společného s tím, co je pod povrchem. Být milý je o tom, co děláme, když se druzí na nás dívají. Být laskavý je proti tomu mnohem hlubší věc. Laskavost je o tom, co člověk projevuje, když se nikdo nedívá.

Měj na paměti, že když někdo odejde, jediné, co můžeš udělat, je nechat mu otevřené dveře.

Lidi jsou většinou stejní jako moře – jsou trvalou a nesmazatelnou součástí něčeho většího, ale já jsem spíš jako vlna, co narazí do pobřeží a pak zmizí, aniž by po sobě zanechala nějakou stopu.

Milovat lidi a nechat se milovat je otázka důvěry. Je to, jako když člověk zavře oči, skočí z římsy do prázdna a věří, že začne lítat namísto toho, aby se zřítil vstříc tragické, i když poetické smrti.


MagdaFish
20.07.2024 3 z 5

Začíná to jako vtipná rošťárna, pokračuje jako směska romantických klišé a končí pomálu jak rodinná terapie. Taková feel-good fantasy harlekýnka.
Nic pro mě.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Dokonalé městečko, Šašek a další knižní novinky (11. týden)

10.03.2024


Hlubina, Dotek temnoty a další knižní novinky (45. týden)

05.11.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy. Přidejte citát.


Kniha Přísně tajný spolek svérázných čarodějek v seznamech

v Právě čtených9x
v Přečtených178x
ve Čtenářské výzvě54x
v Doporučených15x
v Knihotéce136x
v Chystám se číst217x
v Chci si koupit73x
v dalších seznamech7x