Přísně tajný spolek svérázných čarodějek

Přísně tajný spolek svérázných čarodějek https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/528172/bmid_prisne-tajny-spolek-sveraznych-caro-65aad7300775b.jpg 4 27 18

Pravidla čarodějek jsou jasná – v zájmu přežití na sebe neupozorňovat, být co nejopatrnější a moc se nedružit ani s ostatními čarodějkami. Protože kde je čarodějek víc, tam šijí s magií všichni čerti. No jo, jenže co dělat, když vás osazenstvo jistého domu prokoukne? Ne, nechce vás upálit ani utopit ve vašem rybníčku s koi kapry. Je to mnohem horší. V tom domě totiž vyrůstají hned tři malé čarodějky. Bez výcviku. A za pár týdnů má dorazit právník, na jehož rozhodnutí závisí osudy všech v domě. A jasně, rozhodně v čarodějky nevěří, a pokud by v ně uvěřil, chtěl by ty monstra smazat z povrchu zemského. A tak Mika sbalí do svého autíčka všechen svůj majetek – včetně toho rybníčku a koi kaprů (magie, co se divíte?) a vyráží na záchranně-vzdělávací misi. Čelit dětem, právníkům, hněvu nejstarší čarodějky v Anglii i zatraceně pohlednému Irovi. Co by se mohlo pokazit?... celý text

Literatura světová Fantasy Dívčí romány
Vydáno: , Laser-books (Laser)
Originální název:

The Very Secret Society of Irregular Witches , 2022


více info...

Přidat komentář

VeruHoráková
předevčírem 4 z 5

Jedno z mých letošních knižních předsevzetí bylo číst i jiné žánry, než čtu běžně, a proto jsem si na začátek vybrala feel good fantasy. A víte co? Někdy fajn zabrousit i do jiného žánru, dostanete se tak k prima příběhům.

Přísně tajný spolek svérázných čarodějek je milý a laskavý příběh plný kouzel a magie a pro mě to tak byla příjemná oddechovka Byť se podle obálky může zdát, že se jedná o dětskou knížku, není tomu tak. Tento příběh je o rodině, výchově, o samotě a touze někam patřit a najdeme zde i romantickou linku.

A o čem kniha tedy vypráví? Hlavní postavou je Mika, milá, sympatická čarodějka, která ráda točí kouzelnická videa na internet. To že je čarodějka, je samozřejmě tajemství, ale kdo by věřil, že umí skutečně čarovat? Kouzla přece neexistují Pak se ale objeví někdo, kdo ví, že ty kouzla jsou skutečná a Mika posléze dostane nabídku naučit tři malé čarodějky ovládat svou čarovnou moc. Co všechno se stane, když tuto nabídku příjme, a jak moc ji to změní život, se už dozvíte v knize, kterou můžu doporučit.

Na závěr musím ještě vyzdvihnout jak obálku, tak hlavně ořízku knihy, která je prostě nádherná!

adela2230
24.04.2024 5 z 5

Milý příběh, člověk se vážně přesune někam jinam. I když je příběh předvídatelný skvěle plyne a řeší se i trochu vážnější témata.


Kenan
22.04.2024 4 z 5

Na obálce je napsáno, že je to hřejivá knížka, a to ji vystihuje. Ve Ztraceném domě spolu žijí bývalý herec Ian, zahradník Ken, knihovník Jamie, dobrosrdečná hospodyně Lucie a 3 malé čarodějky. Z jejich soužití je cítit láskyplná a milá atmosféra. I když se neustále škádlí, řeší drobné rozmíšky, tak stále drží spolu. Protože neví, jak zkrotit moc tří čarodějek najmou si čarodějku Míku, aby holky naučila, jak se s touto nebezpečnou mocí zachází. Míka se přitom chystá porušit pravidla čarodějek, a to, že na sebe nesmí upozorňovat a ani spolu žít na jednom místě, protože magie se tím násobí.
Fajn bylo umístění čarodějek do současného světa i láskyplná atmosféra ve Ztraceném domě. Úplně mně překvapil zvrat ke konci knihy a spíš by mně zajímal víc rozvedený osud Liliany a Primrózy. Jako oddechovka byla kniha super.

Shaxx
17.04.2024 3 z 5

Druhý Dům v blankytně modrém moři se od toho čekat nedá (i když přirovnání je na místě, ale Dům je prostě srdcovka), jinak to nicméně byla fajn oddechovka (navíc hezky Laserem zpracovaná po vizuální stránce). Příběh je dost předvídatelný, ale to se taky asi dá očekávat a tolerovat v tomhle případě. Má to pár ňuňu momentů a celkově chápu, proč se to líbí, ale mně tam pořád unikala nějaká ta kouzelná atmosféra, kterou jsem čekala a to mě mrzí. Ani postavy mi nijak výrazně nepřirostly k srdci.
Mimochodem, pokud jste po prvních stránkách tápali, jak často se tedy ty čarodějky scházejí, když se informace liší, hned v první větě je chybka překladu, stane se :)

Petass
13.04.2024 4 z 5

Krásná milá laskavá :) knížka plná naděje a přátelství! Anotace slibující spoustu objetí je naprosto výstižná. Pokud hledáte něco milého k hřejivému šálku čaje a teplé dece, tohle je to pravé. Všichni jsme jen hvězdný prach...

adela4822
13.04.2024 4 z 5

Tak milá knížka! Na obálce je napsáno hodnocení:,,Hřejivá knížka plná čarodějných objetí!, což je TAK výstižné!
Neotřelé zpracování čarodějné tematiky plné milých chvilek v kouzelném domě v Anglii s notnou dávkou romantiky Hřejivá a odpočinková knížka, ideální do podzimních dnů.

Vampucha
10.04.2024 4 z 5

Hledáte-li něco oddechového, milého a plného naděje, tak jste právě tu knihu našli.

Mika je jedna z mnoha čarodějek v našem světě, svou pravou identitu musí před lidmi skrývat a znají ji pouze ostatní čarodějky, se kterými se stýká jen velmi omezeně. Mají totiž přísná pravidla ohledně setkávání a celkově i ohledně magie.
Jednoho dne dostane Mika e-mail, zdá se že ji někdo odhalil. Ale nechce ji upálit nebo nějak zneužít, prosí ji o pomoc s výchovou tří malých čarodějek, které potřebují někoho, kdo je bude magii a používání jejich schopností učit.

Mika, která má vlastní pravidla a často se stěhuje a mění práci se rozhodne dívkám pomoct. A tak se stěhuje do domu, kde žije několik zvláštních lidí a tři malé čarodějky.
Nicméně nic není tak jednoduché, jak se na první pohled zdá. Mika si musí získat důvěru nejen dospělých obyvatel domu, ale samotných děvčátek.
Do toho se sama bojí, co by na tuto její novou práci řekla nejstarší čarodějka v Anglii, přijdou nečekané informace a pár zvratů je na světě.

Mika, která je zvyklá být neustále sama a bez dlouhodobých přátel, zde nachází to co sama nikdy nepoznala - rodinu, ale taky přátele a nečekaně i lásku.

Tenhle příběh se četl sám, bylo to milé pohlazení po duši. Je v tom naděje, že i když se vám zrovna nedaří, stačí málo a všechno je najednou úplně jinak.

Dům v blankytně modrém moři, ke kterému je to přirovnáváno, to není. Ale určitě to má podobných nádech.
Jo a finální kniha má nádhernou ořízku!

vladenec
08.04.2024 3 z 5

Příběh 60%. Něco tomu chybělo, myslím si že to šlo víc vyždímat. Líp pojmout.
Vizuál knihy 100%

nada3314
03.04.2024 5 z 5

Vše zlé je pro něco dobré! Už několikrát jsem se o tom přesvědčila a tady to platí dvojnásob!
Autorka Sangu Mandanna pochází z Indie, ale i tam zasáhla pandemie covidu a ona nelenila a psala. A já jsem neskutečně nadšená, to bylo tak krásné, úžasné! Hřejivý romantický příběh o světě kouzel a síle rodiny! Autorka chtěla napsat příběh o lásce a poutu mezi lidmi. Moc se jí to povedlo a něco tak povedeného jsem už dlouho nečetla. Ten pocit krásného příběhu si ponesu ještě hodně dlouho a to ještě nemluvím o ořízce, kterou kniha bude mít v originálním vydání.
Nechci toho moc prozrazovat, ale když se Mika hlavní hrdinka přesune do domu, kde žijí 3 malé kouzelnice, které jsou v pěstounské péči, protože jsou sirotci, tak to začne být ten nejúžasnější příběh na světě. Komu můžu, tomu ho tlačím :-)
Pokud po knize sáhnete, neuděláte chybu. Zaručuji odpočinek a roztomilost, nechybí čarodějky a taky trochu kouzelné magie. Krásně čtivá záležitost. Na konci si budete vrnět blahem jako koťátka
100% DOPORUČUJI!

Luccinda
02.04.2024 5 z 5

Jakmile máte hned po dočtení chuť tu knížku otevřít znovu na první stránce a přečíst si ji ještě jednou, víte, že jste narazili na skvělou knihu. A u téhle opravdu vím, že jsem ji nečetla naposledy. Bylo to neskutečně milé a laskavé čtení, které odehnalo všechny špatné myšlenky a přeneslo mě do světa kouzel a magie. Knížku jsem přečetla na posezení a užila jsem si úplně každou větu.

Feel-good fantasy se tak asi stává mým oblíbeným žánrem. Minulý rok jsem četla výborné Legendy a latéčka, Přísně tajný spolek byl za mě ale ještě lepší. Líbilo se mi prostředí, postavy jsem si zamilovala, hrozně mě bavila hlavní hrdinka a romantická linka byla také krásná. Zkrátka nemám co vytknout. A finální verze s nádhernou ořízkou? Boží! Tu prostě musím mít v knihovně.

Áňa 998
29.03.2024 5 z 5

Kniha mi byla poskytnuta v rámci #spoluprace s @knihkupectvi_luxor @knizniklub za účelem recenze
.
Kniha mě zaujala nejenom obálkou, ale i tím, že bude mít nádhernou ořízku!
.
A pak je tu příběh, který mi okamžitě připomněl Dům v blankytně modrém moři. Ten jsem četla minulý rok a strašně se mi líbil. A víte co? Přísně tajný spolek svérázných čarodějek se mi líbil snad ještě víc!
.
Hlavní postavou je Mika, milá čarodějka, která točí kouzelnická videa. Všichni si myslí, že jsou její čáry falešné. Objeví se ale někdo, kdo pozná, že je všechno pravda. A tak se před Mikou otevře možnost učit další malé čarodějky... Jenže jde to? Ve světě, jde se čarodějky nesmí kontaktovat?
.
Tohle je kniha, která vás chytne za srdce a nepustí, budete se u ní usmívat a zlepší vám den. Proč? Příběh je milý, vtipný, roztomilý a i nějaká ta romantika se objeví!
.
Kromě toho všeho, vám kniha může nabídnout i zajímavé myšlenky. A není jen sluníčková, hezky je tu zpracované téma osamělosti.
.
Vždycky se mi líbí, když se magie zasadí do běžného světa. Tady se to povedlo na výbornou, příjemným způsobem, který byl prostě hygge. Jestli se Vám líbil Dům v blankytně modrém moři, tadyto si zamilujete. Sama jsem se takhle tetelila blahem snad naposledy u čtení Legend a latéček!

Ivuska.09
27.03.2024 5 z 5

Čarodějky, kouzla, lektvary, láska, přátelé, rodina. Dokonalé, pohádkové (ale pro dospělé!), prostě doporučuji.

lena.o.knihach
24.03.2024 5 z 5

Kniha mi byla poskytnuta v rámci spolupráce s @knihkupectvi_luxor za účelem recenze. #spoluprace

Když vám nějaká kniha zlomí srdíčko, tahle vám ho dá zas dohromady. Je to jak pohlazení po duši. Po dočtení máte úsměv na tváři a všechno se zdá být naprosto dokonalé. (Aspoň do doby, než začnete opět čelit realitě.)

Tohle je příběh jako stvořený pro milovníky Domu v blankytně modrém moři.
Máme tu dům na samotě a v něm žije zvláštní rodinka - archeoložka (věčně nepřítomná), hospodyně, zahradník, bývalý herec, knihovník a tři malé čarodějky.
Nyní se k nim přidává i Mika, aby děti naučila ovládat kouzla a zachránila je před blížící se katastrofou - právníkem.

Moc mě bavilo sledovat, jak se z osamělé hlavní hrdinky stává sebevědomý člověk, který už se nemusí spoléhat jen sám na sebe, ale může požádat o pomoc.

Přísně tajný spolek svérázných čarodějek je neskutečně milá záležitost, kterou doporučuji všemi deseti milovníkům feel good fantasy.

novi74
11.03.2024 3 z 5

Hlavní hrdinka, Mika je sirotek, ale hlavně je čarodějka! Žije ve světě kde musí svoje čarovné schopnosti skrývat, podaří se jí najít svoje místo, kde bude sama sebou? Kde můžou její schopnosti být oceněny a najde i skutečnou lásku? To vše se skrývá v milé knize pro všechny romantické duše. Rozhodně doporučuji čtenářkám autorek Julie Caplin, Jenny Colgan atd.

valika0302
06.02.2024 5 z 5

S touto knihou som objavila nový žáner s názvom "cosy fantasy", ktorým tento román bol označený. Priznám sa, pôvodne som si knižku kupovala s tým, že sa mi páčila oriezka a ani som sa nezaoberala anotáciou.

Keď som sa do nej pustila, tak ma prekvapilo, že je písaná v 3.osobe sg., čo pri čítaní veľmi nevyhľadávam, no v podstate mi to neprekážalo. Bola som sama prekvapená, ako veľmi sa mi knižka páčila.

Všetky hlavné postavy (vrátane malých čarodejníc) si človek musí zamilovať. Mika je veľmi dobrá duša, ktorá je však veľmi osamelá v dôsledku existencie pravidiel, ktoré ju nútia často sa sťahovať a neudržiavať dlhodobé kontakty.

Osamelosť je možno práve to prvé, čo ju spája aj s hlavným hrdinom Jamiem, ktorého hlavné poslanie je ochrániť a zabezpečiť domov trom malým čarodejniciam. Aby ich neohrozil, tak odstrkuje všetky potenciálne hrozby. Hrozbu prvotne vidí aj v Mike, no postupne zistí, že aj Mika spraví pre tie malé "potvorky" všetko.

Veľké odporúčanie!

Hodnotenie: 5/5

Majka1979
11.01.2024 4 z 5

Na začiatok musím priznať, že som mala trošku obavy – neznámy autor, príbeh preložený do slovenčiny. Ale som rada, že aj napriek tomu som to riskla. Určite to stálo za to a teraz sa teším na ďalšie knihy, ktoré táto autorka plánuje vydať, teda ktoré jej plánujú preložiť.

Mike je čarodejnica, ktorá má svoj vlastný program, kde akože je čarodejnica, no robí kúzla, ktoré by sa podľa nej dali robiť aj tak a tak neprezrádza veľa. Ale je tu niekto, kto ju odhalí. Ako je to možné? Netuší ani ona sama. A tak si ju chce najať, aby pomohla trom dievčatám, malým dievčatám, ktoré sú tiež čarodejnice, ale svoju mágiu nedokážu ovládať, potrebujú sa to naučiť. A tak sa dohodnú s Mike, že im pomôže.

Ako sa k tomu Mike postaví? Prečo žijú tri čarodejnice v jednom dome? Predsa od nepamäti majú žiť oddelene kvôli mágii, ktorá je silnejšia. To všetko musí Mike zistiť. Kto sa jej však stále stavia do cesty? Aká bude jej práca s dievčatami? A prečo Mike odchádza? Kto je ten, čo to všetko skomplikuje? A čo Mike a dievčatá? Ako dopadne ich skúška mágie, ktorou majú o pár týždňov prejsť?

Ak ste nečítali, určite odporúčam, siahnite po nej, nebudete ľutovať, ja som nadšená.

parvitas
05.01.2024 3 z 5

Na prvý pohľad je to veľmi milý a láskavý príbeh. Navyše ma kniha zaujala aj farebnou oriezkou. Na druhý už menej Body dole dávam za nadávky. Nejde o klasické dočerta a ježišikriste, ale padli aj tvrdšie slová ako kurva, chuj, pojeb ma podľa mňa sú tu navyše a neplnia funkciu. Nepopisujú tým jednu osobu, takto tvrdo hovoria viaceré postavy a len pri jednej to beriem ako na mieste (keď je čarodejnica trochu mimo a navrhuje posteľnú aktivitu).
Romantická línia je tu, aby sa vyliečili dve zlomené duše, bolo to dojímavé ale sexuálna scéna je prikrátka a teda podľa mňa na 18+ aj málo pikantná. Ale tak nie sú to Bridgertonovci Protiklady sú napr. v podobe citovania Jane Austenovej a vyznaní náklonnosti to bolo rozkošné.
Asi by som knihu prirovnala ku knihám ako je Dom na Azúrovom pobreží (T.J. Klune) mixnutému s Čarovnou záhradou (S.A. Allen), aj tou rodinnou spolupatričnosťou, večerami, izolovanosťou, deťmi, s prepojením prírodou, s mágiou všeobecne a prípravou elixírov, čajov a kúzelných nápojov. Čítanie som si užívala, no tie nadávky ma vždy nepríjemne zarazili - a aj po dočítaní mám z toho akúsi pachuť, na viac ako 3,5* to nevidím

Kaduri
03.12.2023 5 z 5

Tak toto je "feel good" román, ako sa tomu teraz hovorí. Autorka sa výrazne inšpirovala T.J. Klunem a jeho "Domom v blankytne modrom mori".
Najprv mi to trochu vadilo a myslela som si, že sa mi práve pre túto "šablónu" knižka nebude páčiť. Ale opak bol pravdou.
Príbeh čarodejnice Miky, domu Nikdedomu a jeho svojráznych obyvateľov, je milým pohľadením pre dušu.
Našlo by sa aj pár nedostatkov. Ako napríklad vulgarizmy, ktoré podľa mňa spôsobil nie úplne citlivý preklad.
Celkovo, je však knižka kúzelná. Obsahovo aj pocitovo:).

Štítky knihy

kouzla láska magie čarodějové romantika

Kniha Přísně tajný spolek svérázných čarodějek je v

Právě čtených12x
Přečtených57x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených5x
Knihotéce85x
Chystám se číst167x
Chci si koupit83x
dalších seznamech3x