Kúzelník přehled

Kúzelník https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/226687/kuzelnik-3gt-226687.jpg 4 1223 1223

Případy Lincolna Rhyma série

< 5. díl >

Príbeh sa začína v prestížnej hudobnej škole v New Yorku. Vrah ujde z miesta činu a zamkne sa v triede. O niekoľko minút dorazí polícia. Z miestnosti sa ozve výkrik a vzápätí výstrel, no keď policajti vylomia dvere, trieda je prázdna. Na pomoc prichádzajú geniálny detektív Lincoln Rhyme a jeho chránenkyňa Amelia Sachsová. Ak sa ambicióznej Sachsovej podarí vyriešiť tento prípad, povýšenie ju neminie. Ochrnutý Rhyme sa musí spoľahnúť, že Sachsová nájde majstrovského iluzionistu prezývaného „Kúzelník“, ktorého vraždy sú stále diabolskejšie. Zatiaľ čo počet vrážd stúpa a času ubúda, Rhyme a Sachsová musia preniknúť cez dym a poza zrkadlá iluzionistických trikov, aby zabránili hroznej pomste, ktorá sa má stať najúžasnejším aktom zmiznutia v dejinách.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kúzelník. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (173)

Bedřich63
20.05.2024 5 z 5

Je to skutečnost nebo iluze? Po dočtení knihy jsem si potvrdil to, co jsem si říkal celou dobu při čtení. Toto je skutečně skvělá kniha popisující geniálně vytvořené iluze vydávající se za skutečnost.
K známým postavám stratégovi a analytikovi Lincolnovi, který je upoután na vozík, Amélii, která je jeho rukama, nohama, očima a mozkem v terénu a tvoří spolu úžasný tým, detektivovi Lonu Sellittovi a ošetřovateli Thomovi tentokrát přibude Kara, více než zdatná konzultantka v oborech, které jsou hlavní nosnou linkou této knihy. Ona má výrazný podíl na tom, že se vyšetřovatelům daří přibližovat k pachateli.
Kdo je vlastně ten iluzionista, eskamonér, břichomluvec, zručný zámečník, prostě muž mnoha nadání, který se rozhodl páchat zločiny netradičními postupy, uvádějícími v rozpaky i jinak zcela jasně dominující dvojici konzultantů Lincolna a Amélii? Co bude jeho další krok? Bude to jen návnada, nebo opravdu jeho další cíl? Co je skutečnost a co je iluze budící dojem skutečnosti? A jaký je vlastně jeho záměr? Po několika zvratech se to nakonec čtenář dozví.
No bavil jsem se po celou dobu čtení tohoto docela objemného dílu. Perfektní vhled do oboru pro mě zcela neznámého a tak trochu tajemného. Trochu politiky v příběhu, jak je autorovým zvykem, to mi ale nevadí.
Takže dávám plný počet * a už se těším na další díl.

Magdalenkačte
19.05.2024 4 z 5

Lincoln Rhyme a Amélie Sachsová vyšetřují zákeřnou smrt mladé hudebnice.
Už od začátku to vypadá, jak kdyby se pachatel doslova vypaří. Brzy přibývají další mrtví a to, že pachatel po sobě nezanechává absolutně žádné stopy, je pro tým vyšetřovatelů dost matoucí. Na případech s týmem spolupracuje mlada iluzionistka Kara a ta jim pomáhá odhalit svět kouzel a iluzí.
Opět brilantně vystavěno, jen mě trochu mátla linka s prokurátorem v jiném případu.


Kortez
28.02.2024 4 z 5

Audiokniha. Mám rád Rhyma a Sachsovou a tak jsem se patřičně bavil i u tohoto dílu, i když kouzelníky a eskamotéry v reálu vůbec nemusím.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kúzelník v seznamech

v Právě čtených18x
v Přečtených2 114x
ve Čtenářské výzvě75x
v Doporučených93x
v Knihotéce631x
v Chystám se číst230x
v Chci si koupit53x
v dalších seznamech11x