Příslib krve přehled

Příslib krve https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/280082/bmid_prislib-krve-7MM-280082.jpg 4 228 228

Prachmistři série

< 1. díl >

Polní maršál Tamás svrhl svého krále, aby hladovějícímu lidu přinesl chleba, jenomže převratem také vyprovokoval válku v Devateru států, vnitřní útoky fanatických roajalistů a nenasytnou honbu za penězi a mocí mezi svými údajnými spojenci. Tamás, na hranici svých sil, spoléhá na to, že několik jeho zbývajících prachmistrů udrží mír. Chaosem se však šíří zvěsti. Povídá se o zlomeném slibu, znameních smrti a bozích opět kráčejících po zemi. Těm starým pověstem ale nikdo nevěří. Možná by měli začít věřit všichni.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Talpress
Originální název:

Promise of Blood , 2013


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Příslib krve. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (64)

Slezadav
04.03.2024 4 z 5

Dobrý úvod do série. Seznámíme se s hlavními postavami, které nás budou provázet celou trilogií. Některé z nich jsem si absolutně zamiloval. Jiné postavy a linky mě příliš nezaujaly (Adamat a Rickard) Intriky a systém prachové magie/ privilegovaných je vyveden velmi dobře a nezaslouží nic, než chválu. Oproti pozdějším dílům a další trilogii je tohle přeci jen slabší, ale i tak velmi dobrý rozjezd a věřte mi, série půjde jen nahoru.

Deia
25.01.2024 4 z 5

Spočiatku som bola pri čítaní skeptická. Hneď sme súčasťou prevratu, je tam veľa rôznych a neznámych pomenovaní (prachmajsri, privilegovaní...) a u niektorých som do konca knihy netušila, či ich chápem správne :D. Ale to sa rýchlo zlomilo a príbeh ma pohltil. Síce postavy sa mi tiež zdali zvláštne, nejak som si k nim nevedela vytvoriť vzťah, ale všetko okolo toho ma bavilo. Akože aj správanie a príbehy tých postáv sa mi páčili, len mi to prišlo také neosobné :D. Politika, pátranie po akomsi sľube, bitky, ktorých tam časom bolo viac než dosť, možní bohovia... To všetko som si užívala. A vlastne aj celé to smerovanie príbehu, v ktorom zakaždým pribudlo niečo nové a zaujímavé. Spočiatku to vyzeralo na jednoduchý príbeh, ale vôbec to tak nie je. Navyše príbeh vo mne aj po tých pár dňoch po prečítaní stále rezonuje. Kebyže mám po ruke druhú časť, tak sa do nej hneď pustím. Z nejakého dôvodu som nemala až tak vysoké očakávania, ale kniha ma prekvapila a sadla mi. Skvelý príbeh.


Alma-Nacida
16.08.2023 3 z 5

Netradiční fantasy zasazená do světa s průmyslovou revolucí, ale taky magií mnoha stylů a schopností. V příběhu je hodně postav, což mi ze začátku komplikovalo orientaci. Nevím vlastně proč, ale žádná z postav mi nijak moc k srdci nepřirostla. Ještě si rozmyslím, jestli půjdu do druhého dílu. Celkově za tři pěkné hvězdy.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Příslib krve v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených283x
ve Čtenářské výzvě19x
v Doporučených25x
v Knihotéce195x
v Chystám se číst214x
v Chci si koupit63x
v dalších seznamech9x