Poutník – Mágův deník přehled

Poutník – Mágův deník https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/151748/bmid_poutnik-maguv-denik-hzs-151748.jpg 4 761 761

Tato kniha, která získala autorovi mimořádnou popularitu, je podrobným líčením jeho pěší pouti do Santiaga de Compostela a zhodnocením získané duchovní zkušenosti. Po stopách středověkých poutníků se Paulo pod vedením učitele a přítele Petra vypravil, aby našel meč, který mu byl při slavnostním rituálu jednoho esoterického řádu pro přílišnou pýchu a posedlost zázraky odepřen a ukryt kdesi na svatojakubské cestě. Během náročných zkoušek, s jejichž pomocí poutník jednotlivé úseky cesty za ztraceným mečem zdolává, se vyvíjí i složitý vztah učedníka a mistra ve vzájemném dávání a přijímání.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: ekniha , Argo
Originální název:

O Diário de um Mago , 1987


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poutník – Mágův deník. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (79)

ujira
22.02.2023 3 z 5

Nakonec jsem ráda, že jsem první Coelhovo dílo četla jako jedno z posledních, protože jsem nepochopila, co tak úžasného autor předkládá čtenářům. Podobně zaměřených knih vycházely před časem kvanta a použití syntézy křestanských hodnot s okultismem a východní filosofií se nepovedlo povýcšit ani na neobvyklý cestopis s propagací pouti do Santiaga de Compostela.

Petheor
13.01.2023 odpad!

Velmi slaboduchá kvazifilosofie založená na křesťanských hodnotách. Autor se snaží ohromit (asi) americkou populaci, kdy z jednoduché myšlenky udělá dvě souvětí, vykrade Bibli a bum: Čteme filosofa.

Celá kniha mi přišla neskutečně a úmorně tupá, rozhovory s průvodcem neměly hloubku, kterou by člověk čekal, vše bylo až příliš jednoduché a zároveň "dobroserné", pardon. Popisy scenérií autorovi nejdou, takže ani cestu na Santiago jsem si neužil, naopak množství návodů na duševní cviky zajistilo, že jsem si rovnou zlomil čakru.

Kniha je vhodná asi tak pro 17 leté studenty střední školy, kteří se na ZSV poprvé seznámili s filosofií, a chtějí si zapózovat, jak filosofii čtou, ale aniž by museli věnovat větší úsilí k porozumění textu.


Cuba90
06.01.2023 4 z 5

Poutníka jsem četl poprvé před několika lety, přišel mi poutavým vstupem do světa, který neznám. Svět obřadů a různých cvičení. Nejvíce mě zaujalo cvičení proudu lásky ze srdce a rozšíření po celém světě. Jinak je to příběh poutavý poukazujícím na souboj se sebou samým a svým "vnitřním démonem". Doporučuji přečíst, ať už jdete do Santiaga či nikoliv.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Nejlepší příběh Paula Coelha právě v kinech

14.06.2015


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Poutník – Mágův deník v seznamech

v Právě čtených21x
v Přečtených1 387x
ve Čtenářské výzvě57x
v Doporučených68x
v Knihotéce355x
v Chystám se číst193x
v Chci si koupit51x
v dalších seznamech8x