Poslední číslo přehled

Poslední číslo https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/451737/bmid_posledni-cislo-jkf-451737.jpg 4 361 361

Poslední číslo série

1. díl >

Anglie, blízká budoucnost. Společnost je rozdělena na Čistou britskou rasu a Dreky, spodinu odsunutou do ghett, nucenou pracovat jen za nepoživatelnou stravu, a žijící v neustálém strachu, že jim ukradnou děti přímo z ulice a odvezou je do putovního cirkusu, aby tam vystupovaly v představeních, ve kterých jim noc co noc půjde o život. Hošiko je jedním z těch dětí, talentovaná dívenka, která se pohybuje po visutém laně jako kočka, jak se jí taky přezdívá. Ben se narodil na opačné straně, je Čistý a syn ambiciózní političky, zapřisáhlé nepřítelkyně Dreků. Jejich osudy se spojí v okamžiku, kdy Ben se svou rodinou navštíví cirkus a propadne kouzlu uhrančivé Kočky. Ani pro jednoho z nich už pak život nikdy nebude stejný, jako dřív.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , King Cool
Originální název:

Show Stopper , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poslední číslo. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (97)

kikikrat
27.03.2024 4 z 5

Kniha se skvěle čte ani nevíte jak a jste v polovině knihy. Ten svět mě bavil ale pak přišla chvíle a já se trochu nudila, napravil to až konec kde bylo pár drsnějších věcí a spoustu akce. V knize se pořád něco dělo jen už mi to někdy přišlo, že se točím v kruhu a někdy se některá postava chovala zvláštně a pro mě nelogicky. Jsem zvědavá na další díl protože to téma nadřazenosti je určitě zajímavé a né až tak nereálné. Takže ano bylo to skvělé čtení ale mělo své mouchy. Dávám 3,5/5*

Knižnípauza
07.11.2023 4 z 5

Kniha která má za mě dosti reálný základ. Je plná zla a krutosti, ale je v ní i síla přátelství a lásky.
Hlavní hrdinové si mě hned získali. Hošiko je za mě silná a krásná postava a já jí po celou dobu čtení jen držela pěsti. Ben je postava, ktera si prošla velkým vývojem a to jeho prozření? Nádhera!
Bohužel nemůžu posoudit s jinými knihami tohoto žánru ,ale musím říct, že tohle mě moc, moc bavilo.
Kniha je v sekci YA a je to znát, jen mi přijde, že některé scény mi na YA přišli hodně brutální. Tak vlastně ani nevím jestli to označení je v pořádku.

Takže proč ne. Bavilo !


capar
22.07.2023 4 z 5

Téma mockrát skloňováné "čistá rasa", nadřazenost vyvolených a moc dělat s druhými, co chci, jelikož jejich život je bezcenný...Vždycky mě trochu mrazí při čtení příběhů, které mohou / byly reálné, ač jsou jen vymyšleným příběhem...Ještě že tam je ta linka lásky "Romea a Julie"

všechny komentáře

Související novinky (2)

Poslední číslo: Když jedni umírají pro pobavení druhých (+ soutěž)

28.01.2019


Knižní novinky (4. týden)

17.01.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Poslední číslo v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených442x
ve Čtenářské výzvě66x
v Doporučených32x
v Knihotéce354x
v Chystám se číst313x
v Chci si koupit62x
v dalších seznamech6x