Popmusic z Vittuly přehled

Popmusic z Vittuly https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/378650/bmid_popmusic-z-vittuly-Myn-378650.jpg 4 91 91

Švédský román s chutí finské vodky: tak by se dal nazvat originální, místy až bizarní a divoký román Popmusic z Vittuly. Mikael Niemi v něm líčí život ve svém rodišti, odlehlé Pajale na finsko-švédské hranici, kam v 60. a 70. letech vtrhly nové časy s rockovou hudbou. Starší generace dělá, co může, aby ten destruktivní příval novot zastavila. Marně. Dospívající chlapec Matti a jeho mlčenlivý kamarád Niila na to okouzleně zírají: Beatles našli své fanoušky i v téhle končině. Ani jeden z nich sice nerozumí slovům písní, ale jedno je jim jasné: kulatá černá deska se vzrušující hudbou znamená probuzení z dlouhé polární noci! A tak se v tomto Zapadákově střetává staré s novým, kouzla s přísnou náboženskou tradicí, zpátečnictví s nespoutaností. Jsme svědky pijácké soutěže v rozpálené sauně, nekonečných bitek znepřátelených klučičích part, svérázného hubení myší, jímž si chce Matti vydělat peníze na první elektrickou kytaru, prvního drnkání na kytaru v garáži, prvního rockového koncertu, prvních polibků i prvního sexu.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Argo
Originální název:

Populärmusik fran vittula , 2000


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Popmusic z Vittuly. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (12)

kocka.v.oreganu
11.06.2023 4 z 5

Trochu bizarní, občas moc nebudete chápat, o co gou, ale to se stane jen zřídka. Na to, že se kniha prezentuje že bude převážně o hudbě, jí tam bylo celkem málo, ale nevadilo mi to.

LukasB.453
19.04.2023 5 z 5

naprostá srdcovka. volně řazené historky o dětství, hudbě, holkách, chlastu, chytání myší, převtělování a cestě do číny, a hned na úvod krásný otvírák - půvabná historka o přechodu himalájského sedla.


L.Helena
15.04.2022 3 z 5

Četba na pokračování ČRo2
Zpočátku se mi kniha líbila, úsměvná, trošku bizarní, ale bavila mě. Postupně však vyprávění začalo být místy docela drsné, jindy až skoro nechutné. Knihu bych si ke čtení asi nezvolila, ale ve skvělém přednesu Miroslava Táborského jsem ji vyposlechla celou.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2000 - Augustova cena (beletrie)


Kniha Popmusic z Vittuly v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených106x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených14x
v Knihotéce36x
v Chystám se číst53x
v Chci si koupit10x