Vařit medvěda přehled

Vařit medvěda https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/414569/mid_varit-medveda-ViO-414569.jpg 4 58 58

V létě roku 1852 se z vesnice uprostřed hlubokých lesů v severním Švédsku začaly ztrácet mladé dívky. Jedna je nalezena mrtvá, jiná těžce poraněná. Místní rychtář má podezření, že v okolí se potuluje krvežíznivý medvěd, a vypíše na jeho ulovení odměnu. Ale mrtvou dívku našel pastor Laestadius (skutečná historická postava) a ten má jiný názor: podle něho násilí páchá mnohem krutější bestie, která chodí po dvou nohou.... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Argo
Originální název:

Koka björn , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vařit medvěda. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (23)

petr_
11.07.2023 4 z 5

Tento příběh bych za detektivku ani nepovažoval. Je to drsný severský příběh z krajiny, o které mi středoevropané nic nevíme. Nic nevíme o tamějších lidech, z nichž někteří mluví dánsky, jiní švédsky a další laponsky. Zpočátku se mi teto příběh četl lehce, ale čím více vrcholil děj, tak jsem si musel dávat častější oddech.
Opravdu pěkný příběh, a co oceňuji má nepříliš šťastný a realistický konec. Epilog je také dobrý, protože celý příběh dostává do nových souvislostí.

kocka.v.oreganu
03.06.2023 5 z 5

Snad moje první detektivka, a opravdu jsem si nemohla vybrat lépe. Na svou dobu jsou postavy inteligentní a nápadité. Kniha je místy trochu drsnější, ale to v detektivkách bývá. A na to, že jedou z hlavních postav je probošt (něco jako kněz), tak se v knize pasáže na téma BŮH A VÍRA neobjevovaly tak často. Samotný konec mě překvapil (a nejen v odhalení vraha).


Leona333
29.07.2022 4 z 5

Vařit medvěda. Vskutku zajímavý název knihy. Vlastně i trochu zavádějící, kdybych si nepřečetla anotaci o čem vlastně je. Klidně by to dle názvu, mohla být i kuchařka na ,,exotičtější jídla." V dnešní době, je možné vše...
Každopádně příběh není z dnešní doby. Právě naopak. Jedná se o temnou, místy až hutnou historickou detektivku, kterou jsem díky své zvědavosti nemohla pustit z ruky dřív, dokud jsem se nedozvěděla, kdo je tím údajným zabijákem, který svému okolí nahání takový strach.
Ač jsem se to ve finále dozvěděla..., nebylo to tak velké a silné finále, které jsem očekávala. ,,Možná, že by polévka z opravdového medvěda byla silnější..."
Tak za ten konec, dávám o jednu hvězdičku méně.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (32. týden)

04.08.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vařit medvěda v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených76x
ve Čtenářské výzvě14x
v Doporučených1x
v Knihotéce85x
v Chystám se číst86x
v Chci si koupit21x
v dalších seznamech3x