Podivná doba přehled

Podivná doba
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518759/bmid_podivna-doba-HkS-518759.jpg 5 54 54

Podivná podoba série

1. díl >

V našem světě (a obzvláště v Manchesteru) působí temné síly, a proto buďme vděční za týdeník Podivná doba, který nám o nich přináší pravidelné zprávy. Podivná doba se věnuje tajemným a úžasným (ale mnohem víc těm tajemným) věcem v moderním životě, je to nejpřístupnější týdeník o všem nevysvětleném a nevysvětlitelném. Nebo se tak alespoň sám prezentuje. Skutečnost vypadá trochu jinak. Vydavatel je lidská troska, nerudný, vulgární opilec, který sám nevěří kvalitám (a už vůbec ne obsahu) svého vlastního periodika, a redakci tvoří nesourodá partička ztracených existencí s řadou vlastních tajemství a předsudků. A pokud jde o pozici šéfredaktora… ta se ze všeho nejvíc podobá otáčecím dveřím, které se právě teď znovu otočily a vklopýtala z nich Hannah Willisová se svým vlastním nákladem problémů. A když hned první týden po jejím nástupu do nové práce dojde k tragédii, redakci Podivné doby nezbývá než se pustit do skutečné, seriózní investigativní novinařiny. Ve světle šokujícího odhalení, k němuž dospějí, si najednou všichni uvědomí naprosto nečekanou věc: že některé z článků, které v minulosti sami pokládali za pouhé báchorky, ve skutečnosti popisovaly děsivou, otřesnou realitu.... celý text

Literatura světová Thrillery Fantasy
Vydáno: , Fobos
Originální název:

The Stranger Times , 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Podivná doba. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (21)

broskev28
05.07.2024

Podivná doba je fakticky podivná kniha, ale určitě stojí za přečtení.
Postavy jsou skvělé – nejen Hana, ale především Grace a Stella jsou báječné, Simon, jakkoli nepatří do redakce; Ox a Reggie a samozřejmě „pan šéf“. Prostě šílená parta hic, ale právě ta má tu jedinečnou šanci. Skvělé jsou ukázky z obskurního týdeníku, mě pobavila i připomínka filmu Dobrý Will Hunting a vtípky ohledně Matta Damona; překvapil epilog i přídavek zdarma.
Určitě to není čtení pro každého, tak snad tuhle knížku nepřehlédnou právě ti, jimž je určena.

SJEZD JASNOVIDCŮ ZRUŠEN KVŮLI PŘEDVÍDANÝM OKOLNOSTEM
Patnáctý ročník sjezdu portugalských senzibilů byl zrušen z důvodu, který organizátoři označili za „předvídané okolnosti“. V tiskové zprávě uvedli, že akce se příští týden neuskuteční, protože „kdyby k tomu došlo, stalo by se něco hrozného. Nemůžeme uvést žádné další podrobnosti, protože by to bohužel způsobilo něco ještě horšího.“
Organizátoři dále objasňují, že zrušení akce nemá vůbec nic společného s velmi nízkým prodejem vstupenek.

Aileena
01.07.2024 4 z 5

Tato kniha mne zastihla ve smrtlené kombinaci - žánr, který prakticky nečtu + čtecí krize. Zvládla to se ctí, i když po první třetině jsem musela na nějakou dobu odložit. Cca od půlky jsem se chytla a závěrečná čtvrtina šla tzv. jedním tahem.
Největší plus - již zmiňované skvěle napsané postavy, mínus - neuzavřené všechny linie (Co například chudák Sturgess se svým nevyžádaným hostitelem?), snad se dočkáme ve druhém díle, který se má na pultech objevit během září.
No jo - oproti svým původním domněnkám do něj půjdu...


Atlantis
13.06.2024 4 z 5

Podivná doba stojí na dvou silných pilířích - zajímavých postavách, které vás bude bavit sledovat, a na vtipně otravném humoru. Příběh samotný je možná drobet přeplácaný, ale dostatečný. S celou novinářskou bandou jsem se rychle sžil a nedočkavě čekám na pokračování.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Čas lovu, Naše vina a další knižní novinky (43. týden)

22.10.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy. Přidejte citát.


Kniha Podivná doba v seznamech

v Právě čtených8x
v Přečtených71x
ve Čtenářské výzvě15x
v Doporučených3x
v Knihotéce76x
v Chystám se číst77x
v Chci si koupit28x
v dalších seznamech3x