Pierko a kameň přehled

Pierko a kameň https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/257713/mid_pierko-a-kamen-257713.png 4 62 62

Charlotte Hamiltonová série

1. díl >

Sibell Delahuntyová prežila stroskotanie lode, na ktorej však zahynuli jej rodičia. Ocitne sa v neznámej austrálskej krajine, kde sa musí sama postarať o svoje živobytie. Uchádza sa o miesto spoločníčky Charlotte Hamiltonovej, ktorá žije na stanici Black Wattle v Severnom teritóriu. Drsné prostredie izolovanej dobytčej stanice je spočiatku pre Angličanku s jemnými spôsobmi šokujúce a Charlottina rodina sa k nej tiež nespráva najvľúdnejšie. Život jej spríjemňuje len Charlottina milota a časom aj vzrastajúci záujem jej slobodného syna Zacka. Po strašnej pohrome prichádza stanica o svoju paniu. Sibell sa chopí vedenia domácnosti a napriek počiatočným nehodám si pomaly získa rešpekt celej rodiny. No hoci v sebe Sibell objaví nečakanú silu, odvahu a húževnatosť, drsná a nemilosrdná krajina pre ňu má ešte jednu ťažkú skúšku. Až keď v nej obstojí, bude sa môcť v novej vlasti cítiť skutočne doma.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

The Feather and the Stone , 1992


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pierko a kameň. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (19)

Dandy1
24.02.2024 5 z 5

Mám ráda příběhy o osídlování Austrálie. Bylo to neskutečné období. Z chudáka se mohl stát boháč, z lotra vážený občan. K tomu jako kulisa drsná příroda se spalujícím vedrem. A paní Lark to všechno zabalila do příběhu kde nechybí intriky.

Szilvia1
18.09.2023 5 z 5

Začátek příběhu byl trošku nudný,ale od té části jak Sibell odešla do buše se to už položit nedalo.V příběhu je krásně popsaná austrálská drsná krajina,intriky ale i láska.Jdu na druhý díl.


Květinka008
14.09.2023 4 z 5

(SPOILER) Knížku jsem si vzala na dovolenou a celou ji tam zhltla! Něco mi sice na příběhu úplně nesedělo, nedořešily se peníze mezi Sibell a "strýčkem" a celkově mi přišel konec takový neúplný... Ale krajina, období a pro středoevropana jistá exotika s nádechem tajemna aboriginců vše vynahradily! Zajímavé pro mě bylo na konci uvědomění si, že hlavní postavou sice zřejmě měla být Sibell, ale pozornost na sebe strhával někdo úplně jiný. Ten, jehož pravou identitu jsme se ani na konci nedozvěděli... A to mě asi štve :-) Jdu si do bazaru "ulovit" pokračování, třeba budu moudřejší :-)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Pierko a kameň v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených88x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených4x
v Knihotéce42x
v Chystám se číst27x
v Chci si koupit6x
v dalších seznamech1x