Čekání na bouři

Čekání na bouři https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/182834/cekani-na-bouri.jpg 4 20 8

Charlotte Hamiltonová série

< 2. díl

Román se odehrává v Austrálii na přelomu 19. a 20. století. Zack Hamilton a Wiliam Oatley,hlavní postavy románu, vlastní rozsáhlé dobytkářské farmy. Jako všichni obyvatelé australského Severního teritoria přelomu 19. a 20. století jsou odkázáni na každoroční příchod monzunových dešťů, které přinášejí úlevu zemi vyčerpané úporným suchem. Mračna se již stahují a rodiny obou mužů se připravují na přesun do pobřežního Darwinu, kde tradičně přečkávají deštivou sezónu. Letos však temný obzor pouze připomíná zlověstnou atmosféru farem, v jejichž blízkosti se pohybuje domorodý odpadlík, který ohrožuje členy obou rodin. A přitom ještě nedávno se zdálo, že situace nemůže být napjatější. Oatleyovy zasáhl šokující skandál a k dusnu v kruhu nejbližších Zacka Hamiltona zase přispěly dvě chystané změny. Jediná dcera Lucy se má provdat za Mylese Oatleyho, syna dlouholetého rodinného přítele a Zackova žena Sibell je rozhodnutá od manžela odejít. Po létech života v čarokrásné, ale nelítostné divočině touží po klidu perthského předměstí. Každý z členů obou rodin se ocitá na křižovatce. Vzduch těžkne, dny se vlečou a nekonečné čekání na vytouženou vláhu přináší nejedno překvapivé odhalení.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány

Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Waiting For the Thunder , 2001


více info...

Přidat komentář

Dandy1
12.04.2024 4 z 5

Chvílemi jsem měla chuť knihu odložit. Do půlky se zdál děj velmi roztříštěný, občas nudný... Ale konec to napravil.

Květinka008
12.10.2023 3 z 5

(SPOILER) Zatímco od "prvního dílu" jsem se nemohla odtrhnout, u tohoto jsem si dala na pár týdnů pauzu. Postavy nemastné-neslané, ba až nesympatické (mladá generace), divné přerušení rozjetého děje skokem zpět (což asi jinak nešlo), žádný překvapivý závěr (spíš to vše tak nějak došumělo do konce). Čekala jsem větší "wow" kolem syna Jimmyho Moona, nebavil mě děj s domorodými "teroristy", nepochopila jsem co a proč měl dělat Numinga, kam se poděl syn svérázné tety Maudie... Vlastně nejlepší dějovou linku měla Harriet. O životě v Austrálii jsme se toho už moc nedozvěděli. K přečtení ano, ale vracet se k této knížce už asi nebudu.


Szilvia1
25.09.2023 4 z 5

Druhý díl o Sibell byla trošku slabší,aspon podle mě,protože tenhle díl byl spíš o jejich sousedovi Oatleyovi.Příběh se ale pěkně četl,okolí je tam krásně popsáná ale i lidské povahy je pěkně vylíčené,zkrátka pěkný příběh.

Ivetaa
04.06.2021 4 z 5

Po přečtení prvního dílu (Kámen a pírko) jsem se těšila na pokračování příběhu. Ten je dějově posunut o cca 30 let, kdy už Sibell a Zack mají dospělou dceru.

Erawan
03.02.2020 5 z 5

Přečetla jsem taky jedním dechem, a nakonec se mi celkem ulevilo, že Sibell přece jen dostala rozum... ačkoliv, spíš ne, to spíš její manžel dokázal najít řešení ;-)...

babiočka
30.08.2019 5 z 5

Od čtení tohoto skvěle napsaného románu se prostě nedá odtrhnout.
Mám ráda tyto historické příběhy o lidech, kteří měli odvahu začít dobrovolně nový život i v extrémních podmínkách jižní polokoule.

Babo
27.10.2017 4 z 5

Moc jsem se těšila na pokračování, ale pro mě byl tento druhý díl o něco slabší.
Takže jen za 4* .

dominikB951
04.02.2016 5 z 5

Pokračování knihy Kámen a Pírko je taky skvělé, tahle spisovatelka umí opravdu dobře psát.