Petr píše :-) přehled

Petr píše :-) https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/246274/mid_petr-pise-fxM-246274.jpg 4 29 29

Facebook jsme si s kapelou založili v lednu 2010. Asi dva roky mi trvalo, než mi opravdu došlo, jak dobrá je to spojka mezi kapelou a fanoušky. Takže někdy v roce 2013 jsem začal psát častěji, častěji odpovídat na komentáře, a to pouze z jediného důvodu: Moc mě to bavilo (a baví!). Aby bylo jasné, že příspěvky na kapelový blog píšu já, začal jsem je uvádět slovy Petr píše: Postupně jsem je psal téměř každý den, protože ono se téměř každý den něco semlelo. Něco, co utkvělo a co se vybavilo hned při podvečerním usednutí za klávesnici. Nepřipravuju si předem nic, nemám žádný plán, nechám většinou, ať se to napíše samo. Pouze se snažím, ať to pro nikoho - včetně mě - nepředstavuje ztracený čas. Frontman kapely, autor knihy Petr Fiala.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Petr píše :-). Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

eraserhead
08.08.2023 5 z 5

Jen mi zvolna docházelo, že jednou z nejdůležitějších svobod je svoboda prožít svůj život, jak sám chci. Už žádní Oni, žádné výmluvy, žádné kdyby, žádný ažpak.

Mňága & Žďorp byla pro mě dlouho přesně ta kapela, kterou jsem si nikdy záměrně nepouštěl ani ji nevyhledával, ale tak nějak jsem o ní stejně věděl. Poprvé jsem ji pořádně slyšel až před dvěma lety, kdy jsem navštívil jejich koncert (protože když dojeli z té jejich prdele do té naší prdele, to se cení a člověk má chuť podpořit). Ke svému milému překvapení jsem zjistil, že navzdory výše zmíněnému, jsem si s nimi stejně tak třetinu setu broukal, protože jsem to znal. A na tom koncertě jsem si také koupil tuhle knihu, protože Protože jsem měl hrozně rád pořad Ladí neladí, který Petr spolumoderoval a přišel mi tam hrozně sympatický, obecně i jeho názory. A hrozně sympatický mi přišel i na tom koncertě, stejně jako kapela, kterou jsem od té doby začal poslouchat záměrně. No a když jsem letos navštívil Mňágu podruhé, tak jsem se na tu knihu konečně vrhl. A Fiala je mi sympatický zase o něco více. Líbí se mi jeho rychlost trefného postřehu a smysluplné reakce, líbí se mi jeho smysl pro humor a krásnou hru se slovy. Líbí se mi jeho nadšení. Je to přesně ten muzikant, který se blíží mé idealistické představě. Tohle všechno mi kniha odhalila a dala. Kdybych měl její obsah shrnout jednou větou, zněla by asi takhle nějak: Ukáže, co dělá muzikant v době, když vy si pouštíte jeho písně. Mnohovrstevnatý náhled do chodu a fungování kapely, do soukromí a zázemí muzikanta, do jeho myšlenek, života a ohlížení se (tyhle vzpomínkové pasáže mě bavily nejvíce, u jeho vzpomínání ohledně Rytmuse jsem se málem pochcal smíchy). Možná jsem si k Petrovi a Mňáze hledal cestu dlouho, ale jak zpívá klasik, i cesta může být cíl Takže? Takže dobrý!

Svět je samozřejmě jen jeden, všechno ostatní jsou povídačky pro hloupé děti, kterými bohužel všichni tak trochu jsme. Vzduch ani slunce nikomu nepatří, že?

Gracian1964
29.04.2023 5 z 5

Výborné a múdre postrehy zo života lídra MaŽ. Pre priaznivca hudby a zmienenej kapely užitočné čítanie. Zvlášť ma potešil náhľad na reálie z Číny.


martini.ce
23.06.2021 5 z 5

Petr Fiala a Mňága jsou moje krevní skupina, takže hodnocení tím bylo pochopitelně ovlivněno Knížka je výborná a doporučila bych ji nejen skalním fanouškům. Třeba i jako doping pro horší dny, protože ač je dnes hůř, zítra zase vyjde slunce. Život je skvělý a někdy je to jízda, oumajgad

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Petr píše :-) v seznamech

v Přečtených37x
ve Čtenářské výzvě5x
v Knihotéce21x
v Chystám se číst13x
v Chci si koupit2x