Percy Jackson a egyptští mágové přehled

Percy Jackson a egyptští mágové https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/512397/bmid_percy-jackson-a-egyptsti-magove-6405cd0ea5897.jpg 4 66 66

Percy Jackson série

Tři bonusové dobrodružné příběhy ze světa mágů a polobohů. První setkání Percyho Jacksona a Annabeth Chaseové s Carterem a Sadií Kaneovými provází magie, nebezpečné nestvůry a nepředstavitelný chaos. Záhadní tvorové se zjevují na místech, kde by je nikdo nečekal, a polobohové musejí spojit síly s mágy. Ve víru boje za pomoci božského bronzu a zářících hieroglyfů si hrdinové uvědomí, že toho mají hodně společného – a jsou silnější, než by čekali. Bude to však stačit k porážce nepřítele, který s ďábelskými úmysly mísí řecká a egyptská zaklínadla?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Demigods & Magicians: Percy and Annabeth Meet the Kanes , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Percy Jackson a egyptští mágové. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (14)

jackdaw
29.03.2024 4 z 5

Tři povídky smíšené Řecké a Egyptské mytologie ze světa mého oblíbeného Percyho Jacksona. Ačkoliv jsem trochu staršího data, co se týká Percyho sarkasmu budu asi cílovka stále.

vera5841
24.02.2024 4 z 5

Propojení dvou autorových sérií - mého oblíbeného Percyho Jacksona a pro mě dosud neznámých Egyptských mágů. A i když mi zcela očividně unikali některé "egyptské" narážky, na příběh jako takový to nemělo vliv.
Nejvíce se mi líbila povídka z Pohledu Percyho, možná právě proto, že je mi stylově známá a také pro Percyho smysl pro humor.
Celkově to byl takový milý výlet, který nám celkem poučně ukázal, jak se ve světě mísí náboženství.
Přesto... mému srdci je nejblíže právě řecká mytologie.


Vjeerus
28.01.2024 3 z 5

Rozhodně zajímavá myšlenka na propojení, podložená i starou dobrou historií, protože vždy k nějakému prolínání dochází. Za mě to ale asi úplně nefungovalo, nebo jsem se minimálně nemohla pořádně začíst a nějak mi chyběl ten náboj, co si nesou jednotlivé božské série.
Kniha obsahuje tři povídky, kdy dojde k postupnému seznámení ústřední čtveřice a ani jedné nechyběl ten tipický vtip, který autor opravdu umí. Nejvíc mě asi bavila ta holčičí část, jelikož nejsou tak impulzivní, jako kluci, a víc dokázali vysvětlit situaci a zorientovat se v problému.
Kniha se čte opravdu rychle a věřím, že se najdou lidé, co to slupnou za večer, přeci jen je to příběh pro děti a tak je velmi jednoduchý, rychlý a přímý.
Celkově hodnotím jako lepší průměr. Z části určitě nostalgie k oblíbeným postavám, z části pak ten bezkonkurenční vtip, ale jelikož se jedná o povídky, prostě tomu něco chybí, něco, co mívají ucelené příběhy.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Zatmění, Řeka času a další knižní novinky (17. týden)

23.04.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Percy Jackson a egyptští mágové v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených85x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených4x
v Knihotéce85x
v Chystám se číst71x
v Chci si koupit33x
v dalších seznamech3x