Oheň probuzení přehled

Oheň probuzení https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/400425/bmid_ohen-probuzeni-G7J-400425.jpg 4 438 438

Draconis Memoria série

1. díl >

Druhé, brožované vydání prvního dílu trilogie Draconis Memoria. V rozlehlých oblastech ovládaných Kovolodním obchodním syndikátem neexistuje cennější surovina než krev draggů. Po vykrvení v zajetí chovaných či v přírodě ulovených Červených, Zelených, Modrých a Černých draggů lze vydestilovat elixíry, které obdarují závratnými schopnostmi nepočetnou skupinku mužů a žen známých jako Krvožehnaní. Málokdo však ví, že jednotlivé rody draggů chřadnou. Jejich krve se nedostává a válka s Korvantinskou říší se blíží. Poslední naděje Syndikátu se upírají k nejasným zvěstem o existenci dalšího druhu dragga — mnohem mocnějšího, než jsou ostatní — a k hrstce vyvolených, kteří se ho nyní musejí pokusit najít. V příběhu se postupně prolínají osudy tří hlavních hrdinů. Claydon Torcreek, zlodějíček a neregistrovaný Krvožehnaný, se nedobrovolně ocitá ve službě Syndikátu a je vyslán pátrat v neprobádaných pustinách po legendárním tvorovi. Lizanne Lethridgová, prvotřídní agentka a nájemná vražedkyně, riskuje život na výzvědné misi do srdce nepřátelského území. A Corrick Hilemore, podporučík na Kovolodním křižníku, po bitvě s piráty a následně s korvantinskou flotilou dopluje až na kraj světa a do nebezpečí mnohem většího, než mohl tušit. Všichni tři musejí svést neúprosný boj, aby odrazili nástup zničující války, nebo jí padli za oběť. (z host.cz)... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Host
Originální název:

The Waking Fire , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Oheň probuzení. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (101)

rosalee3974
12.02.2024 5 z 5

Od Anthonyho Ryana jsem jako první četla první díl série Stín krkavce a matně si pamatuji, že jsem z ní byla nakonec nadšená, ačkoliv ze začátku jsem měla výhrady. Sérii jsem bohužel nedočetla, ale mám v plánu se k ní vrátit v budoucnu. Po této krátké a dávné zkušenosti mi ale něco říkalo, že s Ryanem nemůžu šlápnout vedle a tak jsem zkusila Oheň probuzení. Ten nás uvádí do úžasného světa, nazíraného třemi hlavními, nebo lépe řečeno nejhlavnějšími postavami, těch hlavních je tam hned několik. Kapitoly pěkně plynou, jsou akční a nabušené informacemi, až vám jde hlava kolem. Upřímně se divím, že kniha nezískala více procent od čtenářů, protože je skutečně jedna z těch lepších.

borufka
07.02.2024 5 z 5

Jsem maximálně spokojená, pro mě vyvážená snůška akce, dojetí, napětí. Vrhám se po hlavě do druhého dílu.


evilunicorn
08.11.2023 4 z 5

Chápu,že opravdu hodně pomalý rozjezd mohl spoustu čtenářů odradit, ne-li otrávit.. Já to bral spíš jako způsob jakým si autor připravuje půdu pro celý další příběh. Navíc Některé části jsou opravdu až téměř beletristicky napsány (obzvlášt linka Hilemora působí jako klasický námořní román) . Ale i přesto zhruba od poloviny chytne děj tah na branku a pak už se kniha čte velmi dobře a dokáže vtáhnout do příběhu a akce.Určitě nelituji, že jsem po knize sáhnul a s radostí si přečtu i další díly..

všechny komentáře

Související novinky (2)

10 nejprodávanějších eknih (červen)

05.07.2018


Knižní novinky (4. - 17. června)

04.06.2018


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Oheň probuzení v seznamech

v Právě čtených44x
v Přečtených606x
ve Čtenářské výzvě60x
v Doporučených32x
v Knihotéce403x
v Chystám se číst414x
v Chci si koupit114x
v dalších seznamech4x