Osudové bitky dejín přehled

Osudové bitky dejín https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/377049/bmid_osudove-bitky-dejin-uQD-377049.jpg 5 10 10

Kniha "Osudové bitky dejín" z dielne uznávaného historika Jiřího Fidlera zahŕňa 55 bitiek svetových dejín (od bitky pri Tymbre až po vojnu o Kosovo), ktoré podľa autorovho odborného názoru spĺňajú podmienky osudovosti v kontexte ďalšieho historického vývoja. Všetky bitky sú spracované jednotným spôsobom a dopĺňa ich nadštandardná obrazová príloha vo forme reprodukcií dobových alebo neskorších výtvarných diel. Jednotlivé kapitoly obsahujú tiež základné životopisné medailóny vojvodcov zúčastnených strán, doplnené ich portrétmi v jednotnom výtvarnom stvárnení. Ťažiskovú časť príloh tvoria mapy, ktoré zobrazujú politickú situáciu protagonistov pred danou osudovou zrážkou, ako aj niekoľko vývojových fáz väčšiny sledovaných bitiek.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Osudové bitky dejín. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (3)

Kuža007
03.07.2023 5 z 5

Krásná odborná kniha věnující se osudovým bitvám lidských dějin v rámci problematiky vojenských dějin. Rozhodně i kniha pro fanoušky vojenství. Krásné popisy průběhů bitev, krásné mapky a grafické znázornění vojenských postupů. Doporučuji k přečtení.

Ronnie68
06.02.2022 5 z 5

Tuhle knihu jsem náhodně našla v levných knihách a nelituji, že jsem si ji koupila ... líbí se mi, jak jsou zde zobrazeny bojové linie, i dobové skici (blíže k naší současnosti i dobové fotografie) ... rozhodně pro milovníky historie je tahle kniha opravdu skvělá ... rozhodně doporučuji :)


AnoMANder
10.11.2021 5 z 5

Obdivovatelé bitev, vojenské historie, toto je kniha pro vás :)
Naplněná mapami, plány, reprodukcemi obrazů, fotografiemi přibližuje důležité bitvy od starověku až do konce 20. století, které vedly k dalekosáhlým změnám v historii států a národů. Nejdříve jsme seznámeni s obecným historickým rámcem dané doby, příčinami války, bitvy a pak i se samotným průběhem střetu, s jednotlivými fázemi bitev.
Skvělým bonusem jsou stručné medailonky vládců a vojevůdců.
Opravdu výborná kniha pro základní uvedení do historie válek.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Osudové bitky dejín v seznamech

v Přečtených11x
v Doporučených3x
v Knihotéce28x
v Chystám se číst8x
v Chci si koupit1x