Ostrovy bohů přehled

Ostrovy bohů https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/527428/bmid_ostrovy-bohu-656919edce3cf.jpg 4 60 60

Selly uvázla na pevnině, ale rozhodně tam nehodlá strávit zimu. Moře totiž volá a ona musí najít svého otce, který o sobě už dlouho nedal vědět. Plány jí však zkříží pohledný kouzelník. Ten potřebuje dokončit rituál na posvátných Ostrovech bohů, a tak postaví Selly i její posádku před složitý úkol: nepozorovaně překonat Půlměsíční moře. Plavba se vlivem zrady promění v noční můru, na jejímž konci se mohou dva nebezpeční bohové probrat ze staletého spánku Vražedné dobrodružství na širém moři právě začíná!... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: ekniha , CooBoo
Originální název:

The Isles of the Gods , 2023


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ostrovy bohů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (14)

M.C.SMITH
08.05.2024 3 z 5

Kniha měla skvělý námět, ale neupoutala mne tolik, abych z ní byla nadšená.
Četla se dobře, pro mne tam však něco chybělo. Takže knihu hodnotím jako průměrnou.

TaLu
18.03.2024 5 z 5

Překvapuje mě poměrně nízké hodnocení, já s velkou radostí dávám plný počet. Dobrodružný příběh Selly, která vyrostla na lodích svého otce, "nezodpovědného" Leandera, a uprchlého mladého knihomola, nás zavede na moře, do bitev a magických zvratů. I vedlejší postavy měly prokreslené charaktery, líbilo se mi kolik času autorka věnovala jejich osudu, například členům posádky.
Sally plánuje útěk od drsné kapitánky a Leander ji nevědomky její plány zhatí. Podobně je na tom Keegan, který si nepřeje nic jiného, než zmizet uprostřed knih na škole, kam tajně míří. Na sny a přání je třeba zapomenout, protože osud celé země je vratký, podobně jako paluba lodě. Napětí jde ve vlnách a stupňuje se. Střípky zvláštních a jinde neviděných jevů ( za magii a pomoc je třeba důchům zaplatit něčím, co má osobní cenu) osvěží jako kapky vody. Já se opravdu bavila, je to kniha, kterou je nejlepší nekouskovat, ale raději přečíst jedním dechem.


Fortuna7
12.03.2024 3 z 5

Průměrná kniha, která mě sice bavila svým námětem, ale zpracování a gradace příběhu za mě trochu pokulhávalo. Stránky mi vůbec neutíkaly pod rukama, a to i přesto, že mě fascinoval magický systém a postavy jsem si celkem oblíbila. Na knihu jsem se nechala nalákat hlavně díky prostředí na moři, které mě v knihách neskutečně baví, ale tady mi to asi úplně nesedlo. Závěr byl celkem zajímavý, ale do dalších dílů se pouštět nebudu.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Hlubina, Dotek temnoty a další knižní novinky (45. týden)

05.11.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ostrovy bohů v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených71x
ve Čtenářské výzvě11x
v Doporučených5x
v Knihotéce97x
v Chystám se číst117x
v Chci si koupit34x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

kouzla magie romantika

Autorovy další knížky

Amie Kaufman
australská
2016  87%Illuminae
2017  93%Gemina
2020  85%Aurora povstává
2019  91%Obsidio
2021  90%Aurora plane