Ohrada přehled

Ohrada https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/14549/ohrada-14549.jpg 3 4 4

Příběh obyvatel jednoho domu ve slezském okresním městě let padesátých a šedesátých. Typické osudy lidí postižených terorem nebo obecně všemi deformacemi doby. Bývalý člen čs. letky v Anglii končí ve vězení podobně jako inteligent s pevnou páteří, z nemorálního slabocha se stává vysoký stranický funkcionář. Uprostřed města je vztyčena ohrada, izolující nesmyslně obyvatele uvnitř. Knížka má charakter symbolického podobenství, varování.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ohrada. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (3)

Petra-Nela
27.07.2023 2 z 5

Docela zajímavě to bylo napsané, i když bylo těžké se v tom orientovat.

Čand@
31.12.2022 4 z 5

Naozaj zaujímavá záležitosť. Na neveľkej vzorke obyvateľov jediného domu metaforicky zobrazená naša totalitná história. Nájdete tam všetko… nezaslúžené povýšenie, nespravodlivý trest, bezmocné odovzdanie sa osudu a prispôsobenie sa i neutúchajúcu vieru v lepší zajtrajšok, ľudí slušných i tých, čo prezliekajú kabát podľa toho, kam vietor zafúka, sladkú nevedomosť i boľavú túžbu dostať sa von za ohradu, detskú naivitu i mladícky vzdor.


černejpes
28.01.2017

Mistr zkratky Ivan Binar. Útlá kniha v podstatě narvaná emocemi,vyjádřenými jednou větou,jedním slovem. Kladní hrdinové mají jednu společnou vlastnost - touhu po svobodě.
Ohrada je trochu parabola,ale tak trochu i hrozba pro nás pro všechny. Neboť holičů Bugelů jsou u nás tisíce. Přečtěte si o tom jednom,je to fakt síla. A imaginace,nádherná,tak jako v dalším skvostném díle autora - den,kdy slétly vlaštovky.

všechny komentáře

Související novinky (1)

17 v únoru přidaných eknih zdarma

25.02.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ohrada v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených6x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce9x
v Chystám se číst5x
v Chci si koupit1x