Ohrada

Ohrada https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/14549/ohrada-14549.jpg 3 4 3

Příběh obyvatel jednoho domu ve slezském okresním městě let padesátých a šedesátých. Typické osudy lidí postižených terorem nebo obecně všemi deformacemi doby. Bývalý člen čs. letky v Anglii končí ve vězení podobně jako inteligent s pevnou páteří, z nemorálního slabocha se stává vysoký stranický funkcionář. Uprostřed města je vztyčena ohrada, izolující nesmyslně obyvatele uvnitř. Knížka má charakter symbolického podobenství, varování.... celý text

Přidat komentář

Petra-Nela
27.07.2023 2 z 5

Docela zajímavě to bylo napsané, i když bylo těžké se v tom orientovat.

Čand@
31.12.2022 4 z 5

Naozaj zaujímavá záležitosť. Na neveľkej vzorke obyvateľov jediného domu metaforicky zobrazená naša totalitná história. Nájdete tam všetko… nezaslúžené povýšenie, nespravodlivý trest, bezmocné odovzdanie sa osudu a prispôsobenie sa i neutúchajúcu vieru v lepší zajtrajšok, ľudí slušných i tých, čo prezliekajú kabát podľa toho, kam vietor zafúka, sladkú nevedomosť i boľavú túžbu dostať sa von za ohradu, detskú naivitu i mladícky vzdor.


černejpes
28.01.2017

Mistr zkratky Ivan Binar. Útlá kniha v podstatě narvaná emocemi,vyjádřenými jednou větou,jedním slovem. Kladní hrdinové mají jednu společnou vlastnost - touhu po svobodě.
Ohrada je trochu parabola,ale tak trochu i hrozba pro nás pro všechny. Neboť holičů Bugelů jsou u nás tisíce. Přečtěte si o tom jednom,je to fakt síla. A imaginace,nádherná,tak jako v dalším skvostném díle autora - den,kdy slétly vlaštovky.