Odpusťte mi, váš Leonard přehled

Matthew Quick

Právě dnes má Leonard Peacock narozeniny. Dnes si do batohu k učebnicím přibalí P-38, pistoli nacistického důstojníka, kterou zdědil po svém otci, a zastřelí svého bývalého nejlepšího kamaráda a potom i sebe. Už se nemůže dočkat. Ještě předtím se však musí rozloučit se čtyřmi lidmi, na nichž mu záleží: sousedem Waltem, posedlém Humphreym Bogartem, houslovým virtuózem a spolužákem Babakem, Lauren, jež miluje Ježíše (a do níž byl trochu zamilovaný zase Leonard), a herr Silvermanem, který ho na střední učí o holokaustu...... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: 2015 , Knižní klub
Originální název: Forgive Me, Leonard Peacock, 2013

Co říkají o knize uživatelé?

Příběh se soustředí na Leonardovy narozeniny a události, které vedly k jeho rozhodnutí. Hlavní postava je vykreslena jako typický teenager, který prožívá složité emoce. Jeho vztah s matkou je problematický, ale částečně ho nahrazuje soused. Kniha se čte snadno a přináší důležité otázky o dospívání a podpoře. Dopisy z budoucnosti jsou zajímavým prvkem, který dodává příběhu hloubku. Některé poznámky pod čarou však mohou odvádět pozornost od hlavního děje. Více v komentářích.

Komu by se kniha Odpusťte mi, váš Leonard mohla líbit?

• Čtenáři hledající emocionální příběhy
  • Teenageři procházející těžkým obdobím
  • Milovníci psychologických románů
  • Osoby zajímající se o témata duševního zdraví

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Odpusťte mi, váš Leonard. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Aribana
22.10.2025

Zkraje na mě knížka působila zvláštním dojmem a chtěla jsem ji odložit. Nechtěla jsem číst pubertální vyprávění. Ale pak mě děj chytil a přečetla jsem si ji jedním dechem.

všech 160 komentářů

Související novinky - Odpusťte mi, váš Leonard (1)

Připravované knižní novinky (8. - 15. 2.)

08.02.2015

Trik je v tom, udělat něco, čím se v očích obyčejných lidí odlišíte. Něco zásadního.

Měl jsem pravdu; Jakmile uděláte první krůček k tomu, abyste nějakého svého vrstevníka líp poznali, všechno, co vám na tom člověku připadalo kouzelné, se vám přímo před očima rozpustí v hromádku bláta.

všech 5 citátů najdete u autora

Kniha Odpusťte mi, váš Leonard v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně279x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi

Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:

Chci vypnout reklamy

Matthew Quick také napsal(a)

Matthew Quick
americká, 1973