Ocelové léto přehled

Ocelové léto https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/210763/bmid_ocelove-leto-kiU-210763.jpg 2 34 34

Čtrnáctileté nerozlučné kamarádky Anna a Francesca stojí na prahu dospělosti a už teď svou dráždivou krásou a sebejistotou pletou hlavu všem mužům v okolí. Jenže dospívání v bytovce v průmyslovém městě Piombinu má do idyly daleko. . Anna a Francesca si ji představují spolu, daleko od rodičů a všudypřítomné frustrace. Když však do jejich vztahu vstoupí láska, zdánlivě neotřesitelné přátelství dostává první trhliny…... celý text

Literatura světová Novely
Vydáno: , Motto
Originální název:

Acciaio , 2012


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ocelové léto. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (14)

silvinka12
25.08.2019 3 z 5

Tahle kniha má v sobě toho tolik špatného, až je z toho i celkem dobrá kniha. Je to zvláštní, ale kniha má trošku něco do sebe. Není to typický příběh, kdy hlavní postavy, které si nějak zvlášť neoblíbíte (stejně jako já) neprožívají zrovna dokonalé léto na dokonalém místě. Kniha se snaží být realistická (i když někdy mi to přišlo až moc přitažené za vlasy) a není takovou tou sladkou romantickou oddechovkou na letní večery. Hrdinky Anna a Francesca se sice chovají jako namyšlené nány, ale nemají to v životě jednoduché. Obě měly rodinné problémy (i když trochu nechápu proč v obou rodinách byli otcové tak strašní a matky se o své děti zase nějak zvlášť nezajímaly) a život v ne zrovna krásném městě s těžkým průmyslem nemůže být nejrůžovější.
Od knihy jsem čekala něco úplně jiného, ale i tak jsem byla celkem spokojena.

Hania932
10.02.2019 2 z 5

O knížce jsem měla velká očekávání, ale boužel mě kniha celkem zklamala. Děj vypadal zajímavě, ale autorka to špatně napsala. Děj byl hodně chaotický, každou chvíli se tam střídali postavy, takže jsem někdy nevěděla kdo zrovno v té části vystupuje. Některé části se mi líbili a některé zase ne. Postavy mi moc nesedli, protože autorka ani pořádně postavy nepopsala. Ze začátku to bylo trošku úchylné. Hlavní postavy bylo takové fifleny, které si mysleli, že jim patří celý svět. Chovaly se namyšleně a povýšeně. Konec to docela zachránil. Ale upřímně jsem čekala, že kniha bude lepší. Konec autorka mohla více rozepsat.


Vendula39
01.01.2019 4 z 5

Jak jsem vzala knihu do rukou a přečetla pár stránek, byla docela nudná. Ale ke konci se tam i něco dělo. Pro mě průměrná knížka.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ocelové léto v seznamech

v Přečtených42x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených2x
v Knihotéce16x
v Chystám se číst18x
v Chci si koupit5x

Štítky knihy

italská literatura Itálie společenské romány

Autorovy další knížky

Silvia Avallone
italská, 1984
2014  49%Ocelové léto
2020  87%Odkiaľ je život dokonalý
2022  82%Priateľstvo