O krok před peklem přehled

O krok před peklem https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/429238/bmid_o-krok-pred-peklem-X8M-429238.jpg 4 63 63

Svět Kladiva na čaroděje skrývá nepřeberné množství příběhů plných akce, napětí, černého humoru, magie, démonů, zombií a jiného sajrajtu. Ty nejlepší jsme shromáždili ve sbírce, na níž se kromě autorů jednotlivých dílů podíleli i další známé tváře české fantastiky a najdete v ní také vítěznou povídku literární soutěže "Napiš si své Kladivo". Čeká na vás pořádná nálož v podobě třinácti akčních a zábavných dobrodružství naší netradiční čtyřky hrdinů! Praha je magické město – a ta magie vás může zabít. V tom lepším případě. Když vám teče do bot, když vás pronásledují přízraky – koho zavoláte? Tým Felixe Jonáše určitě ne. Pokud už by přece jen přijeli, tak vás nechají pekelným silám napospas, aby vám pak mohli vybílit byt. Jenže někdy je situace tak zoufalá, že vám nezbývá nic jiného než obrátit se na lidi, kteří jsou naprosto odepsaní – a doufat, že to přežijete. Série Kladivo na čaroděje vás zavede do našeho světa, jak ho neznáte… a jak ho ani netoužíte poznat. Alespoň ne na vlastní kůži. Světa magie, temných přízraků, oživlých mrtvol, zabijáků, démonů, psychopatů, nekrofilů, upírů – a to mluvíme jen o kladných hrdinech. Ti, proti kterým bojují, jsou ještě mnohem horší…... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize O krok před peklem. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (14)

Maud22
20.01.2024 5 z 5

Moje první seznámení se světem Kladiva na čaroděje. Je vidět, že mám co dohánět. Bavilo mě to neskutečně, mnohde jsem jsem se pochechtávala nahlas. Nebylo těžké naskočit do příběhů, kde v různých situacích, v nichž figurují démoni a jiné nadpřirozené síly, pracuje tým složený z bijce, telepatky, nekromanta (no spíš nekrofila) a Felixe Jonáše... Některé ty nápady byly neskutečné - třeba vajíčko a miminka v povídce Štěpána Kopřivy Krajka paličkovaná bruselským stylem, vědecká konference nekromantů v povídce Noc oživených nekromantov od Dušana D. Fabiana, vylíčení třídního gympláckého srazu v povídce Jany Jůzlové Už je to let (já vím, proč se toho neúčastním :-))) a trochu jinou vánoční hudbou zmanipulovaný nákupuchtivý dav v obchodním středisku v povídce Jak Vincenc zachránil Vánoce Ondřeje S. Nečase. Moc se mi líbila povídka Jiřího Pavlovského Týden v tichém domě, která obsahuje správně dávkované napětí, vtip a výbornou pointu.

Micho86
03.10.2023 5 z 5

Po přečtení předchozí série jsem pociťovala mírnou nespokojenost nad jejím zakončením, nicméně navazující antologie mi spravila náladu a poskytla mi pozvolné rozloučení se světem Kladiva na čaroděje, bylo to super.
Některé příběhy mi samozřejmě sedly více než jiné, ovšem rozhodla jsem se svazek zhodnotit jako celek a celkem vzato se mi to prostě líbilo a doporučuji.
Ráda bych vyzdvihla dvě jména, a to Jana Hlávku, jehož povídka Čarodějovo srdce mi vyrazila dech a vzbudila ve mě touhu začíst se na chvíli do jiného žánru, a potom Markétu Klobasovou, která mě jakožto první žena, která do Kladiva na čaroděje přispěla, naprosto zaskočila a vysloužila si mé uznání - její příběh dle mého názoru krásně pasoval mezi ostatní, možná i lépe než některé jiné, a byla jsem poněkud zklamaná zjištěním, že jako autor není příliš aktivní a její literární počiny nelze nijak snadno dohledat.
Posuďte sami, já jsem spokojená a čtení této knihy jsem si užila.:)


lucakuca
14.06.2022 5 z 5

Bavila jsem se a moc. Tleskám autorům, moc se jim to povedlo! V jiné době by dostali řád zlaté vařečky, diplom za dobře odvedenou práci či obraz s jelenem. :-)
Ode mne mají tlesky tlesky plesk!

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha O krok před peklem v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených97x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených7x
v Knihotéce97x
v Chystám se číst36x
v Chci si koupit22x
v dalších seznamech2x