Nikdy přehled

Nikdy
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/493449/bmid_nikdy-7o0-493449.jpg 4 219 219

„Každá katastrofa sa začína malým nevyriešeným problémom,“ hovorí Pauline Greenová, prezidentka Spojených štátov amerických, v novom strhujúcom románe Kena Folletta o celosvetovej kríze, pre ktorú sa schyľuje k vojne nepredstaviteľných rozmerov. Zmenšujúca sa oáza na Sahare, dron ukradnutý americkej armáde, neobývaný japonský ostrov a tajné zásoby chemických zbraní – to všetko hrá dôležitú úlohu v neúprosne gradujúcom globálnom konflikte. Vojne sa snaží zabrániť mladá agentka CIA, špión v utajení medzi džihádistami, skúsený šéf čínskej rozviedky aj Pauline Greenová, na ktorú neustále útočí populistický protikandidát v blížiacich sa prezidentských voľbách. Nikdy je výnimočný román o hrdinoch a podliakoch, falošných prorokoch a elitných vojakoch, otupených politikoch a oportunistických rebeloch. Prináša múdre varovanie pre dnešné časy: Keď sa svet nachádza len na krok od priepasti, čo môže urobiť jednotlivec? Napínavé a dych vyrážajúce rozprávanie prenesie čitateľa za hranice sveta, ktorý si ešte vie predstaviť.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: ekniha , Tatran (Bratislava)
Originální název:

Never , 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nikdy. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (50)

icewind
25.03.2024 3 z 5

Takovýto opus si asi zaslouží trochu podrobnější zhodnocení a ne jako když někdo někam hodí atomovku se slovy "se s tim smiř". Tudíž....kde je sakra Rusko? Tedy myšleno jako jedna z klíčových jaderných velmocí, pochybuji, že by v rámci takového konfliktu někdo v Moskvě pouze čučel z okna jestli už to náhodou neletí. Ostatně zemí disponujících jadernými zbraněmi je povícero a je dost možné, že místo atomového pokeru by se začalo hrát spíše cosi jako vole lehni.
Nicméně to jak všechny ty události více či méně nápadně spějí do finále je opravdu poměrně znepokojující, bohužel stejně tak jsou místy znepokojující patetické řeči a myšlenky paní prezidentky a love story v rámci tajných služeb, tahle milostná linka to byl docela úlet.....kupodivu ta druhá tokající větev (myšleno dějová) mi nijak zásadně nevadila, spíš naopak. Větev třetí zmíněna možná naštěstí lehce v náznacích, protože hlavně je potřeba rozlomit sušenku.
Celkově hodně politiky, což jsem očekával a problém s tím nemám, jádro čínských komunistů bylo stejně tvrdé jako jejich letitá saka a severokorejští ultras přispěli svou troškou do mlýna ohledně teorie, že pyro není zločin.
Zkrátka světové události, které nikdo zažít nechce, ale zároveň nikdo nezaručí, že se to nestane......

javirgo
19.03.2024 3 z 5

Z celé knihy mě bavily jen události z Afriky s příběhem Abdula a Kiah. Naopak prezidentka Pauline se svojí snahou zachránit svět mě přišla málo uvěřitelná a moc sympatií ve mě nevyvolala. Napětí knize ubírá její rozvláčnost. Tři hvězdičky dávám pouze z úcty k autorovi a jeho předešlým, zejména historickým románům.


Káťa484
02.03.2024 5 z 5

Od 11. září se celý svět zaměřil na boj s terorismem. Kniha vypadala, že se bude tímto směrem ubírat. Bylo tedy překvapením kam to nakonec směřovalo. Svět by neměl opomíjet drobné konflikty byť v současné době je hodně co řešit.

všechny komentáře

Související novinky (6)

TOP 10 nejprodávanějších knih minulého týdne

06.04.2022


TOP 10 nejprodávanějších knih minulého týdne

30.03.2022


10 nejprodávanějších knih minulého týdne

23.03.2022

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Nikdy v seznamech

v Právě čtených11x
v Přečtených287x
ve Čtenářské výzvě59x
v Doporučených15x
v Knihotéce211x
v Chystám se číst230x
v Chci si koupit63x
v dalších seznamech2x