Někdo se dívá přehled

Někdo se dívá https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/26013/bmid_nekdo-se-diva-jdy-26013.jpg 3 98 98

Originální thriller o tom, že vševidoucí nemusí být v případě obyvatel jednoho přepychového manhattanského mrakodrapu jen Bůh, ale také někdo mnohem konkrétnější a možná nebezpečnější.

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Ssp, a. s.
Originální název:

Sliver , 1991


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Někdo se dívá. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

danny_21
18.04.2024 3 z 5

Další kniha od autora, který měl zajímavé nápady ve smyslu námětů, leč ne vždy se mu povedlo je přetavit ve skvělé romány. V mých očích se mu to povedlo vlastně jen v jediném případě dílku o Rosemary, zbytek přečtených jsem shledal tak nějak v průměru nebo lepším průměru. Ke Sliveru jsem proto přistupoval bez větších očekávání i vzhledem k shlédnutí ( už teda zaprášenému ) stejnojmennému filmu, kde si veškerou pozornost pro sebe strhává hanbatě okouzlující Sharon. Výsledek šmíráckého thrilleru opět vidím v lepším průměru, Ira mohl z námětu vytřískat víc se smyslu krvavější konfrontace, závěrečné kočičí zúčtování s voayérem beru s pousmáním - 65 %

Knihomolka97
17.01.2024 3 z 5

Jak ve většině případech bývá lepší kniha, tak tady se mi osobně víc líbí právě film. Kniha je psaná er-formě, styl mi upřímně moc nesedl, ale vzhledem k tomu, jak je stará, se vlastně ani nedivím. Chybělo mi větší napětí a ta mrazivá, jiskřivá atmosféra, kterou jsem cítila u filmu. Ale přečtení určitě nelituju.


jana-cisarova
17.09.2023 4 z 5

Napínavý příběh z New Yorku, který má prvky hororu. Hlavní hrdinkou je devětatřicetiletá Kay Norrisová. Nedávno se rozešla se svým partnerem a chtěla za sebou nechat všechny vzpomínky na společný život. Rozhodla se přestěhovat do nového bytu, který se nacházel v supermoderním newyorském věžáku. Netušila, do čeho jde.
Maitelem domu byl mladý, pohledný 26-ti letý muž. Byl posedlý moderním kamerovým systémem, který zakoupil za závratnou cenu a instaloval jej do vedlejšího bytu, který prohlašoval za pronajatý člověkem, který v něm málokdy bydlel.
Tímto systémem sledoval všechny obyvatele 21 poschoďového věžáku.
Po odevzdání bytu nové majitelce Kay Norrisové, se zaměřil zvláště na ni. I když byla starší než on, moc se mu líbila a připomínala mu známou herečku They Marshallovou, která zemřela ve čtyřiceti letech.
Příběh pokračuje romantickým vzplanutím lásky mezi ním a Kay. Odkrývá hluboké tajemství psychiky člověka. Občas má až charakter hororu.
Dobře se četl. Závěr byl dost otřesný, ale dal se předpokládat, že romantická láska založená na podvodu a tak otřesném porušení soukromí člověka, vlastně všech obyvatel 41 bytů, nemůže skončit dobře. Nehodnotím ho plným počtem hvězdiček, ale tři až čtyři si zaslouží.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Někdo se dívá v seznamech

v Přečtených145x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených2x
v Knihotéce61x
v Chystám se číst12x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech1x