Nejodlehlejší stanice přehled

Nejodlehlejší stanice
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/511606/bmid_nejodlehlejsi-stanice-iul-511606.jpg 4 195 195

Na lince Metropolitan se začínají dít divné věci. Vyděšení cestující volají na tísňovou linku, že byli v tlačenici napadeni zvláštně oděnými lidmi, kteří se jim pokoušeli předat naléhavý vzkaz... Oběti útoků však při dalším dotazování nejsou schopny policii vysvětlit, o co přesně šlo, a během chvíle se jim střet vykouří z hlavy. Seržant Jaget Kumar, příslušník dopravní policie známý ze Šepotu v podzemí, se promptně obrací na Petera Granta, protože případy vykazují neklamné znaky působení nadpřirozených sil. Zjistit, co jsou oni duchové zač a proč zasévají takový zmatek mezi nevinné Londýňany, se Peterovi pokusí jeho mladičká a magicky nadaná sestřenice Abigail, věrný pes Toby a samozřejmě inspektor Nightingale coby klidná síla v pozadí. Vyšetřování se z metra záhy přenese na zdánlivě idylická londýnská předměstí, která se opět ukážou být semeništěm podivností, nad nimiž zůstává rozum stát a při nichž tuhne krev v žilách.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: ekniha , Argo
Originální název:

The Furthest Station , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nejodlehlejší stanice. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (39)

Jonny
02.04.2024 3 z 5

Slabší, ale stále dostatečně zábavné na to, abych knížku dočetl.

Alma-Nacida
20.01.2024 4 z 5

Hvězdu ubírám za otravný opakující se autorův zvyk nechat na konci aspoň jednu neobjasněnou či spíš neobjasnitelnou záhadu. Jinak je tahle mezikniha fajn, i když je kratší a na závěr doplněna rozhovorem, aby kruci měla nad těch 120 stránek. ;) Vzhledem k tomu, že se do děje začíná prosazovat Abigail, mohla by série pokračovat ještě hodně, hodně dlouho. Zatím budu ve čtení pokračovat, protože toho, co odhadnu, je míň než toho, co mě překvapí.


IHT
13.11.2023 3 z 5

Nevim proc autor vydal tento polotucny kousek - potreboval splnit plan? Nebavil ho pribeh? Tezko rici, ale vlastni dej by se dal shrnout v nekolika malo vetach - zcela opominuty byly vedlejsi dejove linky, vysvetleni zapletky ci pointy opet knihu nezatezuje a autor nechava na ctenari, aby otestoval svou domyslivost :)

nejcennejsi je pripojeny rozhovor s autorem, ktery jednoznacne ukazuje, ze si psani uziva jako hru (a s podruznostmi se netrapi). :)

všechny komentáře

Související novinky (2)

10 nejprodávanějších eknih (listopad)

03.12.2018


Knižní novinky (10. - 23. září)

10.09.2018


Citáty z knihy (6)

...je úžasné, jak i v tom nejnapěchovanějším vagonu metra vám dokáže policejní uniforma vydobýt dobrých deset centimetrů osobního prostoru navíc. (Nejodlehlejší stanice)


Jen to, že najdete tělo, neznamená, že o pár metrů dál nenajdete další. (Nejodlehlejší stanice)


Moudrý muž věnuje náležité množství času péči o své věci každodenní potřeby. I neživé předměty mají duši. (Nejodlehlejší stanice)


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Nejodlehlejší stanice v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených279x
ve Čtenářské výzvě35x
v Doporučených5x
v Knihotéce188x
v Chystám se číst84x
v Chci si koupit49x
v dalších seznamech3x

Autorovy další knížky

Ben Aaronovitch
anglická, 1964
2015  68%Řeky Londýna
2016  80%Měsíc nad Soho
2016  83%Šepot podzemí
2017  80%Prokleté domovy
2017  83%Záludné léto