Killraven přehled

Killraven https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/431737/bmid_killraven-w0O-431737.jpg 4 20 20

Začíná válka světů! Jonathan Raven v blízké budoucnosti nebojácně brání Zemi před dobyvačnými nájezdníky. Planeta Země se ocitá pod útokem záhadných vojsk z Marsu. Z lidstva zbývají už jen enklávy otroků, které lze pro pobavení nájezdníků předhodit na jatka v bojové aréně... případně jako kořist v lovech pořádaných pro obveselení cizích tyranů. Jeden muž však pozvedl proti agresívním cizincům zbraň. Jeho jméno zní Jonathan Raven, vůdce odhodlané bandy Svobodných bojovníků. V troskách své někdejší domoviny se na každém kroku setkává s odporem. Představíme vám novou podobu tohoto hrdiny s železnou vůlí, jak jej přetvořil Alan Davis, i Killravenova první dobrodružství. Zažijte marvelovská kouzla tak, jak jste je ještě nepoznali! Obsahuje příběhy: Válka světů Válka světů II... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Hachette
Originální název:

Killraven , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Killraven. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (3)

Ivan Kučera
20.03.2021 3 z 5

Z tohto pohľadu je projekt NHM skvelý: zoznamuje nás aj s menej známymi (alebo dokonca prakticky úplne neznámymi) postavami. Killraven je toho ukážkovým, žiarivým prípadom. Mnohí určite nevedeli, že v 70. rokoch začal vydávať Marvel komiks vychádzajúci zo slávenej sci-fi knihy H.G. Wellsa Vojna svetov. V komikse Killraven nájdete jednak práve tieto (čierno-biele) počiatky (vtedy nazvané War of the Worlds) a jednak farebný reštart (nazvaný už Killraven) scenáristu a ilustrátora Alana Davisa (Fantastic Four: Konec, JLA: Hřebík), ktorý ako scenárista nestojí za veľa, ale kresbu má síce takú klasický americky mainstreamovú, ale inak celkom peknú a masívnu a zaujala ma (aj keď bomba to nebola).

martinstefko
29.01.2020 4 z 5

S knihou "Nejmocnější hrdinové Marvelu 90: Killraven" dostanete velmi příjemný sci-fi příběh, který má konotace fantasy hávu, není zde žádný superhrdina, ale je zde spousta akce, která je mimochodem hlavně v Davisově příběhu skutečně skvělá. Nebudu tvrdit, že zvrat v tomto příběhu je nějaký geniální, ale je snesitelný, postavy jsou dobré, některé takové klasické karikatury, ale ne nutně, přece jen pak dovede překvapit, jak to s nimi dopadlo. Finále je navíc z těch, kde to dobře dopadne a vy jste za to nakonec rádi, a to i v případě, kdy happy endy nemusíte. Hlavní příběh v knize "Nejmocnější hrdinové Marvelu 90: Killraven" funguje, především proto, že se jedná o příběh uzavřený a že to je fajn ukázka toho, že komiksy od Marvelu mohou fungovat, a to i v případě, že se nejedná o klasický superhrdinský komiks. Navíc to má super pulpový nádech, což je něco, co se mi hodně zamlouvá. Díky tomu, že jsme se dostali v sérii "Nejmocnější hrdinové Marvelu" už k číslu devadesát se můžeme seznámit u s těmito ne až tak známými, ale pořád zajímavými postavami.


hroubek
28.01.2020 4 z 5

Další z hrdinů, o kterém jsem nikdy nic neslyšel a ani jsem s ním nic nečetl. A v tomto případě je to jedině dobře. Přistupoval jsem k příběhu a k samotné postavě celkem zvědavě. A to co jsem četl, jsem si taky v rámci možností užil. Kdysi jsem četl knihu Válka světů, viděl film s Tomem Cruisem, takže jsem měl o některých věcech trochu jasno. Samotný komiks má dobré tempo, a to ať už jde o starší komiks a nebo o hlavní sérii. Šlape to, má dobrý spád, postavu které lze fandit, a i další věci. Samotný autoři přiznávají, že je to "pulpové", ale k tomuto příběhu to sedí. Za mě tedy celkově spokojenost a jako jednohubka a seznámení s postavou to funguje bez problémů.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Killraven v seznamech

v Přečtených22x
v Knihotéce26x
v Chystám se číst6x
v Chci si koupit3x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

komiksy superhrdinové Marvel

Autoři knihy

Roy Thomas
americká, 1940
Gerard Conway
americká, 1952
Alan Davis
britská, 1956