Nedostatečný pocit vlastní hodnoty přehled

Nedostatečný pocit vlastní hodnoty https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/190803/nedostatecny-pocit-vlastni-hodnoty-190803.jpg 4 218 218

Nedostatečný pocit vlastní hodnoty komplikuje výrazným způsobem život mnohým z nás. Důsledkem mohou být často úzkosti, deprese, psychosomatická onemocnění nebo různé formy závislostí. Heinz-Peter Röhr poukazuje na skutečnost, že zdravému pocitu vlastní hodnoty stojí často v cestě určité vnitřní vzorce či programy. Ty lze přirovnat k softwaru, který člověku umožňuje pouze určitý typ operací. A lidé s nedostatečným pocitem vlastní hodnoty jsou obvykle „naprogramováni“ tak, že své vlastní spokojenosti stojí v cestě… Autor čtenáři pomáhá nejprve sebedestruktivní vnitřní naprogramování rozpoznat. Vychází z poznatků a konceptů různých psychologických směrů a psychoterapeutických škol – z psychoanalýzy, KBT, transakční analýzy, existenciální psychoterapie – a s jejich využitím následně pomáhá, jak ze starých programů vystoupit a zaujmout nový postoj k sobě i k životu. Knihu ocení psychologové, psychoterapeuti, pracovníci pomáhajících profesí, čtenáři se zájmem o populárně psychologickou tematiku... celý text

Literatura světová Literatura naučná Psychologie a pedagogika
Vydáno: ekniha , Portál
Originální název:

Wegweiser zum Glück


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nedostatečný pocit vlastní hodnoty. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (49)

Sixtínka
20.05.2024 4 z 5

Kniha má čitateľovi čo ponúknuť - aspoň čo sa pochopenia niektorých aspektov našich životov, na ktoré majú veľký vplyv zážitky z detstva, na základe ktorých si vytvárame isté presvedčenia o sebe, týka.

V podstate pochopíme, že to, ako sa správame, čo si o sebe myslíme, ako reagujeme, majú na svedomí skryté programy, ktoré sú uložené hlboko v našich mysliach. Že ak chceme zlepšiť kvalitu svojich životov a začať sa vnímať pozitívne, musíme odhaliť príčinu tých programov a preinštalovať ich.

Žiaľ, aj keď tam je návod, ako o sebe samom začať zmýšľať pozitívne - skrátka si opakujte nové formulky, kým tomu neuveríte -, obávam sa, že to nestačí. Že bez pomoci psychoterapeuta, s ktorým by ste mohli vyskúšať prípadne aj tú hypnoterapiu (na začiatok zrejme aj regresnú), to nebude mať veľký efekt.

Ale za skúšku nič nedáme, že? :)

kedlis
17.10.2023 3 z 5

(SPOILER) Na to, abyste mohli přijít na psychoterapii s jasnou objednávkou je tato kniha ideální. Pokud jste někdo kdo je úplně na začátku hrabání se ve vlastní mysli, tak z knihy jistě něco pochytíte, nebo se jako u mě dostaví jistý "aha" moment.
Negativa: Autor dost věcí zjednodušuje a často se opakuje, rady ohledně vynechání cukru jako bílého jedu pro někoho trpící PPP jsou fakt gól.


sgjoli
15.10.2023

Poslouchala jsem jako audioknihu a musím bohužel přiznat, že jsem v půlce nakonec přestala a nedoposlouchala. A ani se už poslouchat dál nechystám, protože mi tato kniha obsahově prostě neseděla. A přitom podle anotace to vypadá na velmi zajímavou knihu, z níž by si člověk mohl leccos odnést. No, tak na mne to bohužel nefungovalo. Tedy aspoň to, co jsem zvládla vyposlechnout.
Zdálo se mi, že autor mluví strašně obecně a různými slovy stále opakuje totéž, což u mne mělo za výsledek to, že jsem ztrácela pozornost a chvílemi přestávala vnímat, co vlastně poslouchám - a to prostě není dobře. Asi nepotřebuji jednu informaci slyšet třikrát, čtyřikrát - popsanou akorát jinými obraty.
Taky jsem měla pocit, že to nikam nesměřuje - autor sice popisuje, co všechno se může v hlavě zamotat, že se člověk dostane do úzkých, ale pořád mi chybělo nějaké vyústění - něco, co by si člověk mohl z knihy vzít, aby se mu pocit sebehodnoty zlepšil. Pokud toto bylo obsahem druhé poloviny, kterou už jsem neslyšela, tak uznávám, že tím pádem autorovi asi teda křivdím. Nicméně bych pak v tom případě byla raději, kdyby se nějaké návody objevily už v první polovině knihy, aby to člověka (jako třeba mne) neodradilo od dalšího čtení. Takhle jsem měla totiž dojem, že autor mluví v obecných pojmech a nic z toho...
Vypadá to, že já asi nejsem cílová skupina. Knihu jsem nakonec tedy odložila a nehodnotím hvězdami.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Nedostatečný pocit vlastní hodnoty v seznamech

v Právě čtených20x
v Přečtených303x
ve Čtenářské výzvě17x
v Doporučených29x
v Knihotéce124x
v Chystám se číst230x
v Chci si koupit73x
v dalších seznamech8x