Myšlenkové mapy pro studenty přehled

Myšlenkové mapy pro studenty https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/240614/bmid_myslenkove-mapy-pro-studenty-240614.jpg 4 13 13

Schopnost učit se efektivně a pamatovat si spoustu informací můžete stále zlepšovat. Myšlenkové mapy jsou výborným nástrojem pro studenty, protože rozvíjí kreativitu a zajišťují přechod od memorování k pochopení učiva. Neslouží primárně k tomu, aby se člověk dobře naučil na zkoušky, ale měly by rozvíjet myšlení jako takové. Schopnost rychlé analýzy, hledání systému a souvislostí nebo třeba práce s asociacemi jsou důležité pro život a práci po škole.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Myšlenkové mapy pro studenty. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (3)

parxel
02.03.2022 3 z 5

Knihu Myšlenkové mapy jsem si půjčil ze zvědavosti a také trochu pro inspiraci. Z pohledu struktury je kniha rozdělena na několika témat a poskytuje tipy, jak k těmto tématům přistupovat prostřednictvím myšlenkových map.

Osobně myšlenkové mapy používám příležitostně, když cítím potřebu udělat si pořádek ve více nesourodých oblastech. V tomto směru se mi myšlenkové mapy osvědčily.

Na druhou stranu využívat myšlenkové mapy pro plánování týdenní harmonogramu a nebo nákupního seznamu mi přijde zbytečně komplikované. Rozvrh chci mít přehledný a nechci dohledávat, že po nákupu v levém rohu následuje plavání a v pravém rohu. To mi prostě nedává smysl.

Rovněž dělat si zápis z porady formou myšlenkové mapy mi přijde kontraproduktivní, protože když se podívám do myšlenkové mapy někoho jiného, tak mi je v podstatě k ničemu. A zápis z porady je zrovna dokument, který má sloužit i lidem, kteří na poradě nebyli atd.

Když to shrnu, tak já osobně mám trochu pocit, že myšlenkové mapy jako nástroj jsou poněkud přeceňované. Za sebe jsem z knihy načerpal trochu inspirace, ale držím se selského rozumu. Tam kde mi to dává smysl, použiji myšlenkovou mapu a nákup si dál píšu formou seznamu. Celkově dávám tři hvězdy.

Kattulli
14.03.2019 5 z 5

Skvělá knížka především pro studenty vysoké školy. Praktická příručka plná rad, které jsem já osobně využila u psaní diplomky. Rady jsou však využitelné u psaní jakýchkoliv prací a vypracovávání projektů. Ujasníte si myšlenky a konečně vám bude jasnější celý postup práce. Doplní vám znalosti, které jsou u současných metod studia tak důležité a nezbytné, ale ve škole vám k tomu většinou nikdo nic neřekne a musíte si na to buď přijít sami, a nebo narazíte na super knížku, jako je tahle, kde to máte všechno jak se říká "na zlatém podnose".


baru_h
18.11.2016 4 z 5

Publikace je plná návodů a doporučení jak do svého studentského i běžného života zařadit myšlenkové mapy. Inspirace dobrá a v některých předmětech je jistě využiju, ale úplně nejsem typ člověka, kterého práce na nich nadchla.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Myšlenkové mapy pro studenty v seznamech

v Přečtených21x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených2x
v Knihotéce7x
v Chystám se číst7x
v Chci si koupit3x

Štítky knihy

myšlenkové mapy

Autoři knihy

Michal Černý
česká, 1987