Muž s podivnou minulostí přehled

Muž s podivnou minulostí
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/444406/bmid_muz-s-podivnou-minulosti-b8d-444406.jpeg 4 224 224

Londýn, slunné léto roku 1914. Na plese debutantek má být králi a královně představena půvabná Charlotta. Málokdo ze společenské smetánky tuší, jaká mračna se stahují nad starým kontinentem. Do města přijíždí z Moskvy kníže Alex, aby tu jménem cara uzavřel důležitou smlouvu. Na tajné jednání však přichází nezvaný host – tvrdý a nesmlouvavý anarchista Felix s cílem knížete zabít. Odvážný plán však ztroskotává na nečekaném zvratu – v tom nejnevhodnějším okamžiku potkává Felix ženu, kterou kdysi vášnivě miloval… Dobrodružný román světového bestselleristy Kena Folletta je stejně jako jeho nejnovější prózy (Pád titánů, Zima světa) zasazen do klíčového období moderních dějin a hýří napínavými zápletkami, barvitým dějem i dramatickými rozuzleními.... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: ekniha , Kalibr
Originální název:

The Man from St. Petersburg , 1982


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Muž s podivnou minulostí. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (45)

Profesorskey
28.04.2024 2 z 5

Zatím nejslabší Follettovina, která se mi dostala do rukou. Neznamená to, že by to bylo špatné čtení. Příběh je vleklý, ze začátku nezáživný, s několika zvraty, a jednoznačně ho zachraňuje spisovatelova schopnost popisovat reálie, společnost a prostředí Anglie před 1. světovou válkou. Ale i tak mi to na Ken Folletta přijde jako něco, co napsal během měsíce. Raději tedy Kavky, nebo Sněžnou slepotu.

Driftersoul
23.02.2024 4 z 5

Zajímavý, docela podrobný pohled do života, zvyků a mravů v UK před 100 lety. Příběh fiktivní, ale opírající se o několik historických fakt, které mu dodávají autenticitu. Stojí za to, zmínit např. hnutí sufražetek. Nebo mocensko-politické paralely s dnešní dobou (občas při nich až zamrazí). Naopak, některé momenty, jak je u autora (bohužel) často zvykem, jsou předvídatelné - např. vztah anarchisty Felixe s Lydií a nevyhnutelnost jeho setkání s Charlottou. V každém případě, jsem velice ocenil napínavost děje, v podstatě od první do poslední stránky. [The Man from St.Petersburg; 1983].


JaniMa
08.09.2023 4 z 5

Pro třetí setkání s Follettem jsem si záměrně vybrala něco útlejšího, protože rozsáhlý román Pilíře země byl na můj vkus až moc. Kniha zajímavě prezentuje události předcházející světové válce a vykresluje dobovou atmosféru skrze detaily o oblékání, architektuře i společenských konvencích. Příběhová linka, která se skrz to vše line je zpočátku povrchní a slabá, ale před závěrem to začalo být opravdu napínavé, takže jsem se u knihy nenudila. Jako historicky laděná oddechovka to bylo dobré.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (27. týden)

28.06.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Muž s podivnou minulostí v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených363x
ve Čtenářské výzvě32x
v Doporučených14x
v Knihotéce159x
v Chystám se číst78x
v Chci si koupit15x
v dalších seznamech2x