Mozgové impulzy přehled

Mozgové impulzy
https://www.databazeknih.cz/img/books/93_/93773/mozgove-impulzy-93773.jpg 4 37 37

Joanna Blalocková série

< 8. díl >

Forenzná patologička doktorka Joanna Blalocková a jej milenec, detektív Jake Sinclair, spolupracujú na prípade vraždy neurologičky, doktorky Karen Crandellovej. Neurologičku našli mŕtvu na požiarnom schodisku Inštitútu pre výskum mozgu v Memoriálnej nemocnici. Spočiatku všetko ukazuje na to, že ide o samovraždu. Jake a Joanna však nachádzajú nepatrné nezrovnalosti, ktoré ich privedú k záveru, že vynikajúca neurologička bola zavraždená. Pracovala na špičkovom výskumnom projekte pre NASA, výsledky ktorého sa záhadne stratili. Miesto činu pomaly chladne a Jake s Joannou nemajú žiadny záchytný bod. Nakoniec však nastražia vrahovi prefíkanú pascu a dúfajú, že sa do nej chytí. Lekársky thriller Mozgové impluzy prenáša neuveriteľné vízie lekárskych výskumných laboratórií do súčasnosti, pričom Leonard Goldberg dokázal zaujímavým spôsobom spojiť napätie s informáciami o nových technológiách, čo príbehu dodáva futuristickú príchuť.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Brainwaves , 2002


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mozgové impulzy. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

Bakana
05.01.2024 3 z 5

Jedna hvězda dolů za to, že hlavní postavy byly tak dokonalé. Nemám ráda dokonalé lidi, nikdo není dokonalý a vzbudit ve čtenáři sympatie tím, že hlavní hrdina je klaďas každým coulem dokáže každý.
Druhá hvězda dolů za to, že je to přece jen detektivka bez nějakého extra hlubšího významu, na kterou za chvíli zapomenu.
A tři zbývající hvězdy za to, že to celkově nebylo až tak špatné.

petulik330
08.02.2021 5 z 5

Vražda kvůli novému objevu léčení neprůchodnosti mozkových cév a hlavně přenášení mozkových impulzů do obrazu.
Oběť vraždy se stala mladá lékařka, která vyvinula průlomový způsob léčby pro neprůchodnosti mozkových cév. Kromě toho se také zabývala přenášení mozkových vln v mozku do obrazu.
Detektiv Jake Sinclair a patoložka Johanna Blalockova mají v hledáčku všechny pracovníky výzkumu. Každý ze členů měl svůj důvod mladou lékařku Karen zabít.
Ve vedlejší dějové lince se snaží soudní patoložka přijít na to, proč dvě pacientky, které měly postoupit operaci mozkového nádorů během operace najednou zemřeli. Toto vyšetřování záhadných úmrtí přivede Johannu až na nemocniční lůžko po té, co byla napadena.


jfialova
29.12.2020 3 z 5

Mírně nadprůměrná detektivka z lékařského prostředí. Podezřelých je poměrně málo, ale každý v podstatě může být vrahem, takže pátrání je poměrně napínavé. Děj je plný zvratů, celkově je téma poměrně zajímavé a byť nejsem bůhví jaký odborník, zápletka ohledně nové technologie mi přišla dobrá. Bohužel některé momenty jsou slabší a jakoby nedotažené detaily ubírají na celkovém hodnocení. Překlad taky není z nejpodařenějších, i když znám horší. Dobrá odpočinková četba pro nenáročného čtenáře.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Mozgové impulzy v seznamech

v Přečtených58x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených5x
v Knihotéce75x
v Chystám se číst11x
v Chci si koupit4x

Autorovy další knížky

Leonard S. Goldberg
americká, 1936
1996  82%Vražedný lék
2018  70%Dcera Sherlocka Holmese
2008  88%Smrtící praxe
2005  86%Virus
2003  86%Mozkové vlny