Moje dětství na draka přehled

Moje dětství na draka https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/379633/bmid_moje-detstvi-na-draka-ota-379633.jpg 4 43 43

Jaké bylo dětství v roce 1973? Sladká vzpomínka pro rodiče, rozpustilý příběh pro jejich děti… Vitacit, Pedro, hlasatelky v televizi, tranďáky i úžeh kvůli mrkváčům! Jestlipak si ještě pamatujte na tu počeštěnou zkratku CCCP, ve které figuroval car a carevna? A jak si s takovou delikátností poradil Šárčin tatínek - kutil, umělec, sem tam nervák a topič myší?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Moje dětství na draka. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (40)

vikaa
03.04.2022 4 z 5

Tak jsem se vrátila na pár hodin v čase a téměř jako vrstevnice autorky jsem si zavzpomínala na své dětství a dospívání. A přestože mé dětství bylo také na draka, bylo krásné, protože jsme byly mladé, naivní a myslely jsme si, že nám svět jednou bude ležet u nohou. A jaký si to uděláš, takový to máš:-) Občas nešlo se neusmívat, kniha je laskavá a dýchá z ní nostalgie.

Mandalka74
01.07.2021 5 z 5

Autorka je blogerkou a v této knize vzpomíná na své dětství 1973 - 1981, za socialismu.
Prožijeme s ní školní léta až do doby, kdy odjíždí na internát. Vypráví radostech, i starostech s lehkostí a humorem. Povídá o rodičích, i o zážitcích s babičkou a s dědou. Později o svých spolužácích, historky ze školy. V knize jsou i deníkové zápisy, které si psala a tam se dozvídáme o prvních láskách, i zklamáních.

Kniha se mi moc líbila. Líbí se mi i po grafické stránce. V knize jsou ilustrace, i fotky. Při čtení jsem si zavzpomínala na své dětství. Vyrůstala jsem ve stejné době.
Knihu jsem dostala od Katušky Hutyrové a ještě jednou moc děkuji. Určitě se ke knize vrátím a podívám se po dalších knihách autorky. Doporučuji především těm, co tu dobu zažili. Mladší čtenáři se mohou dozvědět něco o dětství v socialismu, kdy ještě nebyly mobily, ani internet.


Marekh
21.01.2021 4 z 5

O této knize jsem už slyšel v minulosti a když jsem viděl video na tuto knihu a další knihy, které autorka napsala, které natočila Katka na svém YouTube kanálu, tak mě to ještě více nalákalo, abych si knihu přečetl. Podíval jsem se také na autorčin web, kde prezentuje svoje knihy a rovněž na její video, které trvá jednu hodinu. Musím říci, že se mi líbí autorčin projev, její postoj k životu a obecně vztah ke knihám. Byl jsem tedy hodně zvědavý, jak se mi kniha bude líbit. Za poslání knihy děkuji Katce Hutyrové, která napsala také anotaci k této knize, která se nachází na zadním přebalu knihy a která je moc pěkně napsaná. Knihu hodnotím na 80 %.

Kniha je vyprávěna z pohledu dítěte – Šárky (autorky), která vzpomíná na své dětství za socialismu v letech 1973 – 1981. Jedná se o biografii, kniha je členěna do krátkých kapitol, je vhodná pro děti a také dospělé, kteří se narodili a žili v době socialismu a chtěli by si připomenout dobu, ve které žili a na kterou vzpomínají. Pokud by se rozhodli číst tuto knihu současné děti a něčemu by neporozuměli, mohou se zeptat rodičů a rodiče jim všechno vysvětlí. Kniha je moc pěkně zpracovaná včetně fontu písma, ilustrací až po soukromé fotografie autorky. Rovněž je moc pěkná úvodní ilustrace na deskách knihy. Autorka knihu prokládá také deníkovými záznamy, které si psala během dětství a dospívání. Autorka pracovala na knize rok a půl, a pokud bych mohl použít slova, které napsala Katka ve své anotaci, vybral bych následující, které by charakterizovaly tuto knihu: lehkost, humor, dobrá nálada, pohlazení po duši. V některých okamžicích jsem se zasmál nahlas, což se mi u knihy příliš nestává, a naopak v některých okamžicích jsem měl slzy na krajíčku.

Kniha je pohodová, čte se lehce, nevyskytuje se v ní žádné násilí. Čtenáři, kteří chtějí nalézt klid a odpočinek a chtějí zavzpomínat na „staré časy“, tak si knihu mohou přečíst.

Knihu si přečetla také moje mamka a knihu hodnotí na 90 %. Řekla mi, že u knihy si odpočinula, zavzpomínala na minulost a během čtení se také s radostí zasmála. :)

Citáty z knihy, které mne oslovily:

Člověk nemá nikdy litovat toho, co prožil. A všechno s něčím souvisí a vždy je určitě nějaký důvod, pro vše prožíváme.

Na každém konci je krásné to, že něco nového může začít.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Moje dětství na draka v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených45x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených1x
v Knihotéce13x
v Chystám se číst23x
v Chci si koupit2x