Moje dětství na draka diskuze

Moje dětství na draka https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/379633/bmid_moje-detstvi-na-draka-ota-379633.jpg 4 43 40

Jaké bylo dětství v roce 1973? Sladká vzpomínka pro rodiče, rozpustilý příběh pro jejich děti… Vitacit, Pedro, hlasatelky v televizi, tranďáky i úžeh kvůli mrkváčům! Jestlipak si ještě pamatujte na tu počeštěnou zkratku CCCP, ve které figuroval car a carevna? A jak si s takovou delikátností poradil Šárčin tatínek - kutil, umělec, sem tam nervák a topič myší?... celý text

Diskuze o knize (3)

Přidat komentář

Lidka048
13.02.2019

Jo Šari,dík za vepsané věnování.VELKÝ dík.Ludmila.

Internetman
20.06.2018 5 z 5

V knize nás její autorka bere na pouť do minulosti - do časů dětství tolik odlišného od dětství současných dětí. Dětskýma očima pohlédneme na příhody veselé i tklivé, uvidíme místa dávno zaniklá a při čtení někdy zavzpomínáme i na své vlastní dětství.
Knihu jsem přečetl asi ve dvou dnech a když se z malé holčičky před mým vnitřním zrakem stala velká slečna, mrzelo mě, že už je konec.
Kniha je napsána příjemným jazykem, bez dlouhých popisů a přece v ní místa a lidé ožívají tak, že má člověk pocit, jako by je viděl.


jesterka62
01.06.2018 5 z 5

Malá Šárka se s námi dělí o svoje dětství, první krůčky ve školce až po ty velké kroky na internát. Příběh je situován do 70. let minulého století, kdy malá slečna prožívala krásné příběhy se svými vrstevníky, s babi a dědou, které bezmezně milovala. Samozřejmě je tu plno příběhů, které prožila se svými rodiči. Jsou to chvilky štěstí a radosti, ale i chvilky smutku. Nicméně všechno tohle patří k životu.

Autorka knihy, Šárka Rosová Váňová, je moderátorka a bloggerka. Má na svém kontě spoustu blogů a tohle je její knižní prvotina v tištěné verzi.

Byla jsem u zrodu knihy a mohu ji jen doporučit. Je psaná velmi čtivou formou a celý příběh svou laskavostí a humorem pohladí po duši každého, bez rozdílu věku.