Mluvící balík přehled

Mluvící balík https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/121798/mid_mluvici-balik-i3X-121798.jpg 5 332 332

BYLO – NEBYLO... Pohádky nám vyprávějí o světě, kde pomalu v každém království měli své potíže s draky, kde lesy byly plné lesních víl a moře mořských panen a kde se to jen hemžilo fénixy, bazilišky, ptáky nohy a mluvícími zvířaty. Jakmile však lidé přestávali věřit v jejich existenci, začalo pohádkových bytostí na světě valem ubývat. Aby je zachránil před úplným vyhynutím, vyčaroval pro ně dobrý kouzelník Hengist Hannibal Velebobule rozsáhlou podzemní říši Mytologii, kde všichni pohádkoví tvorové našli nový domov. Po staletích klidného a pokojného života si však baziliškové – to víte, baziliškové! – vzali do hlavy že si podrobí ostatní obyvatele říše a ze svého hradu budou vládnout celé Mytologii. A kdyby se Penelopka se svými bratranci Petrem a Šimonem nešli jednou odpoledne na pláž koupat, nikdy by neobjevili tajemný mluvící balík, nikdy by se nedozvěděli o Mytologii a jejím ohrožení... 2. vydání.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , BB art
Originální název:

The Talking Parcel , 1974


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mluvící balík. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (68)

simca9342
27.04.2024 5 z 5

"Z pravěku"

Čtivé, tajemné a napínavé pohádky, které dospělé přenášejí do časů, kdy sami byli dětmi do toho jiného světa plného fantazie, kam se vždy chtěli dostat a nekonečných dobrodružství, které chtěli zažít.

Moška
27.02.2024 5 z 5

Jako malá jsem ji milovala a přečetla snad desetkrát. A tak mi na ni padl zrak nyní, mírně po padesátce. A pořád je to parádní čtení, které si moc užívám.
Hledáte-li skvělou knihu pro děti, ať už pro samostatné čtení nebo předčítání - zde je!


Lucif
18.02.2024 1 z 5

Knihu jsem koupila jako dárek, protože GERALD DURRELL je ÚŽASNÝ AUTOR, ale četla to moje mamka a byla zklamaná, nedočetla - nelíbil se jí pavouček, který neustále komandoval papouška a také, že zvířata dělají to, co lidi (čistí si zuby atd.). Určitě se to mnohým bude líbit, ale my jsme od něj čekaly trochu něco jiného. Gerald Durrel má tolik krásných příběhů o zvířatech, které jsem si četla už na škole a pak jsem se k nim vracela a četla je i synovi, když byl malý. Milujeme zvířata a ty příběhy jsou opravdu super zajímavé. VĚTŠINA KNIH OD G.D. JE URČITĚ NA 5* A DOPORUČUJI JE VŠEM, ale tato bohužel není pro každého (a to mám pohádky i G.D. moc ráda).

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Mluvící balík v seznamech

v Právě čtených9x
v Přečtených504x
ve Čtenářské výzvě41x
v Doporučených60x
v Knihotéce182x
v Chystám se číst130x
v Chci si koupit37x
v dalších seznamech1x