Mluvící balík přehled

Gerald Durrell

BYLO – NEBYLO... Pohádky nám vyprávějí o světě, kde pomalu v každém království měli své potíže s draky, kde lesy byly plné lesních víl a moře mořských panen a kde se to jen hemžilo fénixy, bazilišky, ptáky nohy a mluvícími zvířaty. Jakmile však lidé přestávali věřit v jejich existenci, začalo pohádkových bytostí na světě valem ubývat. Aby je zachránil před úplným vyhynutím, vyčaroval pro ně dobrý kouzelník Hengist Hannibal Velebobule rozsáhlou podzemní říši Mytologii, kde všichni pohádkoví tvorové našli nový domov. Po staletích klidného a pokojného života si však baziliškové – to víte, baziliškové! – vzali do hlavy že si podrobí ostatní obyvatele říše a ze svého hradu budou vládnout celé Mytologii. A kdyby se Penelopka se svými bratranci Petrem a Šimonem nešli jednou odpoledne na pláž koupat, nikdy by neobjevili tajemný mluvící balík, nikdy by se nedozvěděli o Mytologii a jejím ohrožení a nevydali by se na cestu plnou fantastických dobrodružství – a kdoví, kdoví, jak by to bez jejich pomoci s podzemní pohádkovou říší dopadlo... 1. vydání. -- zdroj: legie.info --... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 1983 , Albatros (CZ)
Originální název: The Talking Parcel, 1974

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha Mluvící balík se těší velké oblibě mezi čtenáři všech věkových kategorií. Mnozí si ji pamatují z dětství a rádi se k ní vracejí. Příběh je plný fantazie, dobrodružství a humoru, což z něj činí ideální čtení pro děti i dospělé. Čtenáři oceňují autorovu schopnost vytvářet živé postavy a kouzelné světy, které zanechávají silný dojem. Audiokniha namluvená Petrem Vaňkem je také velmi chválená a přidává další rozměr k zážitku z příběhu. Více v komentářích.

Komu by se kniha Mluvící balík mohla líbit?

• Rodiny s dětmi, které hledají kvalitní literaturu
  • Milovníci fantasy a pohádek
  • Čtenáři, kteří chtějí oživit vzpomínky na dětství
  • Fanoušci audioknih
  • Ti, kdo ocení humor a dobrodružství v literatuře

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mluvící balík. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Dany.Bookworm
06.07.2025

Kniha Mluvící balík je napínavé dobrodružství o dětech, které se dostanou do kouzelného světa plného mýtických bytostí. Společně s mluvícím papouškem bojují proti zlým bytostem, aby zachránily kouzelnou říši. Příběh je plný fantazie, humoru a odvahy.

všech 76 komentářů

Související novinky - Mluvící balík (0)

Kniha Mluvící balík v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně198x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi

Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:

Chci vypnout reklamy

Gerald Durrell také napsal(a)

Gerald Durrell
britská, 1925 - 1995