Mizející země přehled

Mizející země
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/424944/bmid_mizejici-zeme-CCT-424944.jpg 3 35 35

Dvanáct měsíců, dvanáct na první pohled na sobě nezávislých příběhů. Všechny ovšem spojuje počáteční tragédie – zmizení dvou malých dívek Sofie a Aljony. Jednotlivé lidské osudy se tenkými nitkami začnou propojovat a vytvářet tak mozaiku utrpení, degradace, problémů identity a rasismu. V divoké a nespoutané přírodě Kamčatky se dvě dívenky lehce ztratí a při jejich pátrání vyplouvá na povrch řada ran, které si tento kraj s sebou nese z historie a vyvolává v některých postavách nostalgii po padlém sovětském režimu. Dějem se vine nedůvěřivost vůči původním obyvatelům a novým přistěhovalcům a nespravedlnost dvojího metru, kterého se tito lidé dočkají od autorit i sousedů.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Disappearing Earth , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mizející země. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (14)

Marla
04.06.2024 2 z 5

Bohužel nedočteno. Bylo to tak hrozně depresivně napsané, že mě to málem spolklo, takže v rámci zachování duševní svěžesti jsem knihu velice rychle vrátila do knihovny.

Ticiana
07.10.2023 3 z 5

Tak jako takové ne ukončené knihy nemusím. Začalo to dobre, ale co kapitola, to nějaké další postavy a většina teda hodně nesympaticka. Celá kniha mohla mít Max 5 kapitol a bylo by to lepsi. Jesteze jsem si knihu nekoupila.


Baaletka
09.12.2022 1 z 5

(SPOILER) Zklamání. Hodně postav, které spolu nesouvisí. Každá má příběh, který v podstatě nekončí, protože začne nová kapitola s novým příběhem. Konec jen naznačený.
Taky na začátku je seznam ústředních postav, ale vůbec není úplný. A jestli jsem hledala správně, ani jméno únosce tam není.
Best book? S tím nemůžu souhlasit. Škoda.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (14. týden)

04.04.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy. Přidejte citát.


Kniha Mizející země v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených47x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených2x
v Knihotéce85x
v Chystám se číst46x
v Chci si koupit11x
v dalších seznamech1x