Královská krev přehled

Královská krev https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/406493/bmid_kralovska-krev-gdR-406493.jpeg 4 74 74

Mince a dýka série

< 2. díl >

GEDER PALLIAKO je hvězdou na vzestupu. Je hrdinou Anteje, protektorem korunního prince a miláčkem dvora. Stahují se nad ním však mračna jeho minulosti a s nimi přichází válka, která vše změní. CITHRIN BEL SARCOUR založila vlivnou banku s pomocí ukradeného jmění, padělaných dokladů a tasených mečů. Teď je každý její pohyb sledován, zaznamenáván a kontrolován. Pokud se jí nepodaří upláchnout z pozlacené klece, bude jí život, který si vydobyla, k ničemu; válka jí k tomu možná poskytne vhodnou příležitost. KITAP ROL KEŠMET, odpadlý kněz, ví, čí ruka to veškeré dění zpovzdálí řídí – dávno pohřbené tajemství dračí říše ohrožuje vše, co dosud lidstvo vybudovalo. Věk smrti a šílenství se blíží a v cestě mu stojí jen hrstka hrdinů odsouzených k nezdaru.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: ekniha , Laser-books (Laser)
Originální název:

The King´s Blood , 2012


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Královská krev. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

Hor89
25.02.2024 5 z 5

Druhý díl série navazuje na konec jedničky, jen se odehrává o pár měsíců později. Úvod je trochu pomalejší, ale děj se postupně rozjede. V knize je opět šest POV postav, nejvíc jsem si oblíbil Marcuse a Cithrin. Postavy i svět jsou propracované a uvěřitelné. Příběh je poměrně originální, stejně tak koncept dvanácti ras vzniklých z lidí. Celkově čtyři a půl hvězdy.

luculi
04.09.2023 3 z 5

Začíná to být čím dál víc zajímavější. Na jednu stranu je to pomalé a příliš to neplyne a zároveň na stranu druhou se rozvíjí tolik věcí, které slibují mnohem větší změny. Jsou části knihy, které jsou spíše jako obyčejný nudný běžný život, funkce banky, výběry peněz, smlouvy, řešení intrik a zrad. Ale zároveň se odvíjí velké napínavé věci, jako válka, změny stran a vliv na zbytek světa. Jediné, co mě mrzí, že autor rozehrává velké věci a naznačuje důležité zvraty a přesto neumí jít do hloubky. Takovou bitvu odbude na jeden dva odstavce, žádné detaily, nic konkrétního, jen malé zmínky a skok k jiné scéně. Jakoby to nebylo nutné, nechtěl strhávat pozornost na takové věci nebo neměl potřebu čtenáře vtáhnout hlouběji do příběhu, aby daný moment doslova prožíval.

Postavy se o něco vyvíjí a mění. Některé méně, některé více. U některých si nejsem jistá, kam to vlastně povede, protože jim byl dán určitý směr a já s tím tak nějak počítala i do budoucna, ale byla jsem nemile překvapená. Nicméně přituhuje a je čas se pomalu i s některými rozloučit, což jsem taky nečekala, protože doteď na mě styl vyprávění působil spíš tak nějak lehce dětsky optimisticky. Sice už v první knize došlo k dost děsivé události (bez větších detailů samozřejmě), ale dosud v podstatě jediné. Nicméně už to očividně nebude platit dál.

Jsem tedy zvědavá, jsem to povede. Jaká hra se rozehraje. Každá postava dostává nový směr a nový cíl. Marcus potřeboval otevřít oči, aby pochopil co vlastně chce. Yardem mě překvapil. Cithrin je chytrá, ale občas šlápne vedle a už si na ni začínám zvykat. Geder mě štve a překvapuje víc a víc a od něj ještě dostaneme co proto. Teď jsem však zvědavá na Kita... Uvidím, čeho se ještě dočkám.


kalache
28.08.2022 4 z 5

...koňská h...a se neříká.Jako chovatele koní mě to uráží.Zřejmě špatný překlad,což?

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Královská krev v seznamech

v Přečtených85x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených5x
v Knihotéce112x
v Chystám se číst42x
v Chci si koupit16x
v dalších seznamech2x

Autorovy další knížky

Daniel Abraham
americká, 1969
2012  89%Hra o trůny #1 (komiks)
2014  75%Hon na lovce
2015  76%Dračí cesta
2009  75%Stíny v létě
2016  84%Královská krev