Manželky po letech přehled

Manželky po letech
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/497220/bmid_manzelky-po-letech-Ex5-497220.jpg 4 93 93

Čtyři kamarádky – Diana, Martina, Michaela a Iva – se k autorce po dvaadvaceti letech vrátily a vracejí se i k vám, čtenářkám. Příběhy žen, jejichž život v průběhu let prošel nevyhnutelnou proměnou… nebo taky ne. V něčem se změnily ony, hodně se toho v jejich životě událo, ale jejich sny a touhy zůstaly podobné těm z doby před dvěma desítkami let. Pouze se staly o něco skromnějšími. Dotkl se jich čas a občas musely něco přehodnotit, vyřešit, změnit. Anebo to udělal sám život? Sama jsem byla zvědavá, co s nimi po padesátce bude, jak se změní, zda budou žít se stejnými partnery, co se stane s jejich dětmi, nyní už dospělými, některá z nich už možná bude babičkou… Knihu jsem psala s velkou radostí, těšila jsem se na setkání s Ivou, Dianou, Martinou a Michaelou, s ženami, které jsem si před dvaceti dvěma lety tak oblíbila. Už i mně chyběly!... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Manželky po letech. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (27)

princesse
14.07.2024 4 z 5

První a určitě ne poslední kniha od autorky, kterou si přečtu. Moc příjemné čtení o skutečném přátelství a o životě vůbec. Kniha se skvěle se čte a je opravdu uvěřitelná. Doporučuji a poohlédnu se po nějaké autorčině další.

Aneleh
12.07.2024 3 z 5

Manželky jsem četla před téměř deseti lety, takže jejich příběhy jsem si již nedokázala tak úplně vybavit. Ono to není ani moc třeba, začíst se do problémů, starostí i radostí čtyř žen po padesátce se můžete i tak.
Knihy této autorky jsou vlastně stále takové opakované stereotypy. Vždycky všechno vypadá hodně špatně, aby se to po pádech až do hloubky vyřešilo k největší spokojenosti. Některá hrdinka v koncích vždy potká někde, většinou na ulici nebo na procházce, zcela náhodou sympaťáka, který jí chce pomoci v nesnázích a někde na konci knihy se opět zcela náhodou setkají, aby vznikla přesně ta velká láska, na jakou ona tolik čekala. Je to tak vytržené z reality, až už mě to v této další, v pořadí třicáté přečtené knize od této autorky, donutilo snížit hodnocení. Všechny její knihy jsou velmi čtivé, avšak některé dialogy až plytké a nezáživné, hlavně u těch setkání.
Co mohu ocenit je to, že se spisovatelka celkem vážně dotkla tématu osamělých starých lidí.


Květi62
31.05.2024 5 z 5

Iva, Martina, Michaela a Diana manželky po 22 letech. Jak se jim daří, splnila se všechna jejich přání, vydržela jejich manželství, vztahy, co se změnilo? O tom všem je nová kniha Táni Keleové. A jak to v životě bývá, hlavní hrdinky již neřeší malé starosti /malé děti/, ale velké starosti /děti, které vylétají z hnízda, stárnoucí rodiče, nemoci/. Knížka ze života. A také vám splní čtenářskou výzvu v bodě 12. nebo 16.

všechny komentáře

Související novinky (3)

Dvanáctý ročník KNIHOMÁNIE startuje v pátek 21. října 2022

21.10.2022


Vychází Rod nebes a dechu, Pavouk a další knižní novinky (42. týden)

16.10.2022


Knižní novinky (48. týden)

22.11.2020


Citáty z knihy (3)

Tak, právě jsem se rozhodla, že odteď budu žít, jak nejlíp to půjde, naplno, a využiju každičkého dne svého života.


A náhle si uvědomí, jak je důležité mít ze života, který jsi žila padesát let, dobrý pocit. Pokud ho nemáš, už těžko najdeš klid. Možná právě proto jsou někteří staří lidé takoví zakabonění a věčně nabručení. Protože je štve, že svůj život promarnili.


Bohužel smrt si nevybírá a stále je tu s námi. To nikdo z nás nemůže změnit, ale to, jak prožije svůj život a s kým se obklopuje, ano.


Kniha Manželky po letech v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených137x
ve Čtenářské výzvě11x
v Doporučených7x
v Knihotéce39x
v Chystám se číst31x
v Chci si koupit12x

Autorovy další knížky

2011  82%Dva životy
2003  82%Manželky
2020  85%Slib
2012  78%Nikdy
1997  79%Cena za voľnosť