Malý Mikuláš - původní komiks přehled

Malý Mikuláš - původní komiks
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495564/bmid_maly-mikulas-puvodni-komiks-I7F-495564.jpg 5 45 45

Legendární komiksové příběhy malého rošťáka, který baví celé generace dětí. Věděli jste, že příběhy malého Mikuláše vznikly původně jako komiks? Knižně dosud nevydané příběhy spatřily světlo světa v roce 1955 a s nimi i postavička malého Mikuláše. Vycházely na pokračování v belgickém týdeníku Le Moustique. Později se je autoři Sempé a Goscinny rozhodli oživit v novinách Sud Ouest, tentokrát už ale ve formě krátkých ilustrovaných příběhů, které všichni známe a milujeme dodnes.... celý text

Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Le Petit Nicolas , 1959


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Malý Mikuláš - původní komiks. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

len86
03.11.2023 5 z 5

Po vydání původních komiksů jsem šáhla ze zvědavosti, neboť knihu Mikulášovi patálie mám velice ráda a byla jsem zvědavá, jak to vlastně začínalo. A ejhle, příběhy, které mi přišli v knize skvěle vypointované, v komiksu fungují snad ještě lépe.

jitka_dankova
16.11.2021 5 z 5

Po knize jsme se synem sáhli už v první třídě, kdy syn četl pomocí genetické metody čtení. Jednotlivé komiksy v knize jsou totiž vždy jen na jednu stránku a v bubliny jsou psané velkými písmeny. Tedy jde o ideální kombinaci - syn byl schopen text celkem brzy číst a jedna stránka pro něj byla tak akorát. Samozřejmě text není uzpůsobený pro genetickou metodu čtení, jsou tam dlouhá slova ("revolver" např.), ale nijak nám to nevadilo. Se složitějšími slovy jsme synkovi pomohli, pomocí obrázků pochopil děj. Bavilo ho ty příběhy sám takto číst, jsou dostatečně nadčasové, aby se jimi bavil i v dnešní době. Vtípky ho rozesmály. Knihu si tedy dovolím doporučit už i pro malé čtenáře, byť takto není primárně zacílená. Klasickými příběhy Mikuláše jsme v rodině absolutně nepolíbení a vůbec je neznáme, pro nás je komiks první seznámení s tímto knižním hrdinou a líbilo se nám.


Shashlick
12.10.2020 5 z 5

Komiks se mi snad o trochu líbí víc, než následné příběhy.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Malý Mikuláš - původní komiks v seznamech

v Přečtených58x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených3x
v Knihotéce21x
v Chystám se číst6x
v Chci si koupit3x
v dalších seznamech4x