Malá kniha stoicizmu: Nadčasové poznanie, ako získať odolnosť. sebadôveru a pokoj přehled

Malá kniha stoicizmu: Nadčasové poznanie, ako získať odolnosť. sebadôveru a pokoj
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496823/bmid_mala-kniha-stoicizmu-nadcasove-pozn-c8C-496823.jpg 4 57 57

Kde nájsť radosť? Získať silu? Ako čeliť svojmu strachu a ťažkostiam? Ako sa vyrovnať so smrťou milovaného? A čo tie stále sa opakujúce depresívne myšlienky? Nech už prechádzate akoukoľvek namáhavou životnou etapou, stoici vám poradia, ako sa efektívnejšie vyrovnať so všetkým, čo vám život prinesie a ako žiť podľa svojich najlepších predstáv. I napriek starobylosti tejto filozofie pôsobí jej múdrosť prekvapivo moderne a sviežo a jej hodnota pri hľadaní šťastného a zmysluplného života je nepopierateľná. V knihe nájdete osvedčené spôsoby, ako vystúpiť z emocionálnej horskej dráhy, znížiť negatívne emócie a zostať pokojný. Ako žiť podľa súboru overených hodnôt a rozvíjať pozitívne vlastnosti, akými sú odvaha, trpezlivosť, sebadisciplína, vytrvalosť a duševná sila. Ale nájdete v nej aj praktické stratégie, ako zlepšiť svoje momentálne vedomie a lepšie zvládať seba a svoje konanie v tomto chaotickom svete. Pretože jadrom tejto praktickej filozofie je viesť šťastný život aj (a najmä) tvárou v tvár nepriazni osudu.... celý text

Literatura naučná Filozofie Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

The Little Book of Stoicism: The Timeless Wisdom fo Gain Resilience, Condfidence, and Calmness , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Malá kniha stoicizmu: Nadčasové poznanie, ako získať odolnosť. sebadôveru a pokoj. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (14)

renefer
17.05.2024 audiokniha 4 z 5

Nepustila jsem se do této knihy, abych se stala stoikem, spíš, abych se něco nového dozvěděla. Začátek byl zajímavý, ale nijak motivující k následování. Druhá část, kde jsou uvedené různé situace a způsob, jak je zvládnout, mi přišla zajímavější. V některých ohledech se už delší dobu snažím být nevědomky stoikem, třeba snahou neskákat ostatním do řeči a spíš naslouchat. Některé věci bych ale asi zkoušet nechtěla, třeba příprava na ztrátu nebo na špatnou situaci tím, že si budu představovat ve chvílích radosti, jak o všechno můžu přijít nebo nechat si nadávat od blbce a uvažovat nad tím, jestli náhodou nemá pravdu, tak to asi nedám...

juliesze
17.05.2024 3 z 5

Mám trochu problém s americkými populárně naučnými knihami, protože za mě jsou psané takovým tím kamarádíčkovským rádoby vtipným stylem. Druhá část byla zajímavější - hlavně praktické příklady. I když se zdají být banální a jasné, je vhodné si je neustále opakovat, aby se podvědomě člověku zaryly do automatických nevědomých procesů.


brunettlibrary
18.04.2024 audiokniha 3 z 5

Kniha má hezké názory, které já už nějakou dobu znám. Kniha mi tedy nepředala nic nového, proto mi kniha nepřipadla tak převratná. Ovšem chápu, že některým by mohla zlepšit život, proto ji doporučuji aspoň vyzkoušet. Součástí knihy byly i návody a cvičení, jak myšlenky uvést do praxe, což oceňuji.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Malá kniha stoicizmu: Nadčasové poznanie, ako získať odolnosť. sebadôveru a pokoj v seznamech

v Právě čtených13x
v Přečtených79x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených9x
v Knihotéce24x
v Chystám se číst50x
v Chci si koupit32x
v dalších seznamech1x