Malá kniha stoicizmu: Nadčasové poznanie, ako získať odolnosť. sebadôveru a pokoj

Malá kniha stoicizmu: Nadčasové poznanie, ako získať odolnosť. sebadôveru a pokoj https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496823/bmid_mala-kniha-stoicizmu-nadcasove-pozn-c8C-496823.jpg 4 50 11

Kde nájsť radosť? Získať silu? Ako čeliť svojmu strachu a ťažkostiam? Ako sa vyrovnať so smrťou milovaného? A čo tie stále sa opakujúce depresívne myšlienky? Nech už prechádzate akoukoľvek namáhavou životnou etapou, stoici vám poradia, ako sa efektívnejšie vyrovnať so všetkým, čo vám život prinesie a ako žiť podľa svojich najlepších predstáv. I napriek starobylosti tejto filozofie pôsobí jej múdrosť prekvapivo moderne a sviežo a jej hodnota pri hľadaní šťastného a zmysluplného života je nepopierateľná. V knihe nájdete osvedčené spôsoby, ako vystúpiť z emocionálnej horskej dráhy, znížiť negatívne emócie a zostať pokojný. Ako žiť podľa súboru overených hodnôt a rozvíjať pozitívne vlastnosti, akými sú odvaha, trpezlivosť, sebadisciplína, vytrvalosť a duševná sila. Ale nájdete v nej aj praktické stratégie, ako zlepšiť svoje momentálne vedomie a lepšie zvládať seba a svoje konanie v tomto chaotickom svete. Pretože jadrom tejto praktickej filozofie je viesť šťastný život aj (a najmä) tvárou v tvár nepriazni osudu.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Filozofie , Osobní rozvoj a styl

Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

The Little Book of Stoicism: The Timeless Wisdom fo Gain Resilience, Condfidence, and Calmness , 2019


více info...

Přidat komentář

Luca84
14.03.2024 5 z 5

Četla jsem ji a nakonec si ji koupila i jako audioknihu. Je výborná! Doporučuji všem, kdo občas neví kudy kam a potřebují se vnitřně ukotvit sami v sobě. Kdykoliv mi není úplně dobře, pouštím si ji do uší.

Analady
05.09.2023 5 z 5

Upřímně, podle názvu ani obálky bych si tuto knihu nevybrala. Dostala jsem se k ní naprosto náhodou a za tuto náhodu jsem moc ráda. Ne že bych se dozvěděla něco nového, ale pomohla mi připomenout, jakou cestou chci jít. Určitě se k ní budu vracet. Doporučuji.


Foruss9005
02.07.2023 5 z 5

Za mě jedna z nejlepších knih v rámci pohledu na život a celkově chování. Čtivá, názorná, skvěle srozumitelná. Zejména jsem ocenil druhou část knihy, kde je vše perfektně vysvětleno včetně příkladů aplikace jednotlivých "postupů". Pro mě rozhodně kniha, která člověku dokáže změnit pohled na přístup k životu a změnit myšlení (v tom nejpozitivnějším slova smyslu). Důležité je jít do čtení téhle knížky s otevřenou myslí a číst jí ideálně v klidu a s dostatkem času na přemýšlení. Knihu jsem přečetl prakticky za dva dny s tím, že jsem se k ní ještě několikrát vracel. Všem mohu jen vřele doporučit, pro mě nejlepší zatím nejlepší kniha v tomhle žánru.

radimch
26.06.2023 5 z 5

Zatím to nejlepší, co jsem o stoicismu četl.

LadaLil
08.06.2023 5 z 5

Tuto knihu bych proste nazvala life changing. Opravdu dlouho hledam zivotni filozofii, ktera by me oslovila, dala mi odpovedi na otazky ohledne smyslu a spravneho vedeni zivota, ktery bych pocitovala jako spravny a prinosny. A hlavne mi otevrela dalsi cestu k sebevzdelani. Zminovani zastupci klasicke recke filozofie jako Seneca ci Marcus Aurelius me jeste nikdy nenapadli jako mozni adepti ke cteni. A nyni jimi jsou, knihy mam jiz dokonce koupene a tesim se. Cili bezte do toho, tato kniha stoji za to.

ElvisJagger
19.03.2023 4 z 5

Obecný přehled stoicických myšlenek, které se v knize jako mantra cyklicky opakují. Ač se s některými z nich neztotožňuji (např. jedna z rad jak z života eliminovat věci, které nejsme schopni ovlivnit - omezit sledování politické situace), pod drtivou většinu bych se podepsal. Prozaické vyznění v tomto případě není na škodu. Zpřístupňuje totiž principy, jejíž osvojení vede čtenáře ke kritické reflexi vlastního jednání. A to je důležité.

bee88maja
02.08.2022 5 z 5

Stoicky klidná. To bych si přála být, zejména ve vyhrocených situacích. Hledat spokojenost, mít návod na to, jak žít.

Některé části z knihy obecně známe, ale v praktický život jej neuvádíme. Proč?

Být tady a teď, pozorovatelem vlastního vnitřního světa, umění zhodnotit situaci, pilovat se v dostatečně citlivém sebemrskačství.

Řekněme si to narovinu, bez práce nejsou koláče - nikdy. :)

Přijmout zodpovědnost za své činy je jedna věc, ale kolik z nás toho je schopných?

Márinka
02.08.2022 5 z 5

Skvělá kniha, která vás zcela nenásilně poučí o tom, jak se netrápit nad věcmi, které nemáte pod kontrolou. Navíc, první stoikové neznali pojem mindfulness, ale schopnost být přítomen v daném okamžiku patří k základům stoicismu. Jakou jinou filosofiii by si trenérka paměti mohla přát!

ElikaBendova
25.07.2022 4 z 5

Doporučuji všem kteří chtějí žít lepší život takový jaký mají. Rozhodně se donutí zamyslet nad vnímáním světa kolem sebe i sebe samého. Hodí se i pro ty, kteří filosofii zrovna nemusejí. Kniha má uvnitř i cvičení.

Ronny
23.05.2022 5 z 5

Tato kniha se stala mým věrným společníkem,čtu si ji znovu a znovu před usnutím,abych si zařadila do života pravidla stoicismu. Po knize Jak žít dobrý život od W.Irvine je to už druhá kniha,která podává výklad filosofie stoiků moderním stylem. Ano, chtěla bych se zlepšit v dosažení klidu a snažit se být dobrým člověkem, a proto beru tyto knihy jako velký dar a v knihovně doplňují svazky klasických stoiků.

DreamerX9
20.05.2022 3 z 5

Kniha mi pripadala spíše než jako odborný zaklad tak soubor názoru a myšlenek. Ale Nebylo od věci se do toho pustit a zamyslet se

Štítky knihy

filozofie sebedůvěra, sebevědomí stoicismus vnitřní harmonie

Kniha Malá kniha stoicizmu: Nadčasové poznanie, ako získať odolnosť. sebadôveru a pokoj je v

Právě čtených13x
Přečtených69x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených9x
Knihotéce24x
Chystám se číst50x
Chci si koupit32x
dalších seznamech1x