Železná skúška přehled

Železná skúška https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/368148/bmid_zelezna-skuska-1q3-368148.jpg 4 525 525

Magisterium série

1. díl >

Dvanásťročný Callum nepatrí medzi najpopulárnejšie decká. Pre chromú nohu a podrezaný jazyk si nedokáže nájsť skutočných priateľov. Ešte netuší, že to je jeho najmenší problém. Čoskoro sa totiž musí vydať do tajomstvami opradenej školy pre čarodejníkov Magistérium. Lenže Callum celý život počúval, že nesmie dôverovať žiadnemu čarodejníkovi a musí sa držať čo najďalej od mágie. No Magistérium je fascinujúce i nebezpečné miesto. Callum spoznáva svoju tajomnú minulosť a kráča v ústrety hrozivej budúcnosti. Železná skúška je totiž len začiatok. To najťažšie ho ešte len čaká.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

The Iron Trial , 2014


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Železná skúška. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (109)

Teddy2023
01.12.2023

Jak už většina zmínila, celá pentalogie se nechala inspirovat Harry Potterem. Dle mého názoru, ačkoliv postavy v této sérii neoplývají rozmarnosti, co se týče - povahové stránky , zařadila bych ji za oddechovou sérii pro starší čtenáře.
Ideálnější pro mladší kategorii. Očekávejte tragické okamžiky, smrt a denní studium protkané magii.

Pokud hledáte něco podobného, doporučuju nové vycházející sérii od Brandon Sanderson a: Alcatraz versus ďábelští knihovníci.

denniys
21.11.2023 5 z 5

Krásná kniha..
Nádherný odpočinkový příběh, který jsem si nesmírně užila, ačkoliv od cílové skupiny mě dělí již vícero dekád.. Chvílemi mi kniha připomínala Harryho Pottera - jsou tam nějaké podobnosti, ale to bylo naopak velké plus..
Nelze než doporučit..


Gi-Gi
14.08.2023 3 z 5

tak musím říct, že už je to klasika, adolescent někam chce, ale nemůže nebo naopak musí, je to outsider bojující o své místo na slunci atd. má partu kamarádů - od 2 po 4 a pár nepřátel, hodného pana učitele a zlého pana učitele atd.... četla jsem kvůli rukavici, kterou jsem měla do výzvy...

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Železná skúška v seznamech

v Právě čtených7x
v Přečtených775x
ve Čtenářské výzvě74x
v Doporučených67x
v Knihotéce367x
v Chystám se číst479x
v Chci si koupit119x
v dalších seznamech12x