Macanudo přehled

Macanudo
https://www.databazeknih.cz/img/books/78_/78288/macanudo-78288.jpg 5 62 62

Macanudo série

1. díl >

Dílo Ricarda Linierse, nejslavnějšího argentinského komiksového tvůrce, je zatím pro české čtenáře neznámé. Jeho komiksy pravidelně uveřejňuje přední deník La Nación. Minipříběhy o citlivém robotovi, tučňácích, kocourovi Fellinim, stále se míjejících milencích, důstojných pánech v kloboucích a motýlcích a ostatních lidech kolem nevypovídají jen o současné Argentině, ale o nás všech na téže Zemi. Příběhy Macanuda jsou plné křehké poetiky osamělých a absurdních životů v tvrdém velkoměstě. K lidem čím dál nelítostnější svět, v němž se mísí dětská nevinnost s ironií a absurditou dnešní doby, však Liniers ve svých akvarelech kreslí jemně, s něhou a typickým humorem.... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Meander
Originální název:

Macanudo por Liniers


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Macanudo. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

R47
21.01.2023 5 z 5

Skvělá série. Každý díl drží původní úroveň. Podle mě nejlepší komiksové stripy, co u nás vyšly (jako žánr i forma). Nečekejte Garfielda. Trochu mi to možná připomnělo Jen čtvrt vteřiny na život od Lewise Trondheima. Má to zvláštní hravou melancholii i humor, který vás nutí přemýšlet. Je to magicky realistické. Zdánlivě pro děti, ale přitom vůbec. Něco jako Malý princ od Antoina de Saint Exupéryho.

Corso
16.07.2020 5 z 5

Krasne skoro nezname stripy. Plne zvlastnej poetiky. Macanudo nie je znamy ako Garfield, Peanuts, Dilibert alebo Red Meat, ale svojou jemnou linkou ako by bol skor basnik filozof. Nijaky drsny sarkazmus ale taka ticha pokojna melancholia. (Ech, zistujem ze mi slabnu oci :)


Tomas@S
12.10.2018 5 z 5

Dalsi Macanudo, ktere jsme si pujcili v knihovne. Tentokrat uplne prvni kniha cele serie. Jedna se o sbirku starsich stripu. Chybi zde mnoho z pozdejsich postav, napr. Rubensovy vlasy, ale objevuji se zde i postavy v pozdejsich dilech ne tak caste, jako Origami Boy. Nicmene forma je jiz zcela vyzrala, neni zde videt nejaky velky rozdil ve vytvarne strance oproti novejsim dilum. Jednoznacne nas opet potesily stripy s Jindriskou, panem Zahadou, atd. Uz nam moc neobjevenych dilu nezbyva :-)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy. Přidejte citát.


Kniha Macanudo v seznamech

v Přečtených77x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených4x
v Knihotéce22x
v Chystám se číst19x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

komiksy

Autorovy další knížky

Liniers (p)
argentinská, 1973
2011  90%Macanudo
2013  84%Macanudo 3
2012  88%Macanudo 2
2015  80%Macanudo 9
2013  85%Macanudo 4