Lovcovy zápisky přehled

Lovcovy zápisky https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/348787/bmid_lovcovy-zapisky-cst-348787.JPG 4 125 125

Ivan Sergějevič Turgeněv: Lovcovy zápisky - pět povídek. Rok 1828, čtvrté vydání - edice: Sbírka souvislé četby školní, svazek 20. / pořádá prof. Ferd. Strejček. Vybral, přeložil a úvodem opatřil Josef Folprecht. Nakladatel: František Topič, knihkupec v Praze, Národní třída č. 11.

Literatura světová Povídky
Vydáno: , F. Topič (Praha)
Originální název:

Zapiski ochotnika , 1852


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lovcovy zápisky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (25)

draka
08.08.2023 5 z 5

Byl jsem naladěn na čtení povídek o lovu zvěře, ale ouha, je to však krásné čtení, kde je velmi poutavě zachycen popis přírody a ruku v ruce vylíčen těžký život vesnických lidí v nevolnickém carském Rusku.

boxas
01.01.2023 3 z 5

Jak která povídka. Některé jsou slabé, jiné dobré a asi dvě tři skvělé. Celkově lepší průměr.
Je to hodně o povaze lidí, Turgeněv je dobrý vypravěč a výborně svoje postavy charakterizuje. Nejvíc se mi líbil svérázný Jermolaj, který doprovázel vypravěče na jeho cestách, a pak zchudlý statkář Čertopchanov, co ho opustila cikánka Máša a on se z toho už nevzpamatoval. Poslední ranou pro něj bylo, když mu ukradli Malek-Adelu, koně, kterého měl od žida... Tak to je hezká povídka, i když hodně smutná.


willy9203
13.11.2022 4 z 5

Měj jsem ještě povinnou ruštinu, tedy vím o dílu Записки охотника již opravdu hodně dlouho. Dosud jsem ji ale nečetl, asi i proto, že jsem si z tehdejší politické situace nepřinesl právě oblibu v ruských produktech (a dnes to není o mnoho lepší). Ani nevím proč, ale sáhl jsem po této knize nyní a nelituji. Není to sice supermoderní pecka, ale čte se dobře a děj příjemně plyne. O Turgeněvovi jsme se učili, že uměl střídmými prostředky charakterizovat i velmi složité postavy, a musím to potvrdit. A ještě bych k tomu přidal, že umí skvěle mísit poetiku a krutost prostředí a doby.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Tajemný cizinec, Dáma z Monsoreau a dalších 44 eknih zdarma ke stažení

25.07.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Lovcovy zápisky v seznamech

v Právě čtených7x
v Přečtených181x
ve Čtenářské výzvě9x
v Doporučených12x
v Knihotéce174x
v Chystám se číst105x
v Chci si koupit9x
v dalších seznamech1x