Lovci vlků přehled
James Oliver Curwood
Lovci vlků série
1. díl >
Román z prostředí lovců a traperů kanadských pustin líčí přátelství bílého chlapce a dvou indiánských sourozenců, dívky a chlapce.
Literatura světová Dobrodružné Romány
Vydáno: 1933 , Novina (Praha)Originální název:
The Wolf Hunters, 1926
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lovci vlků. Přihlašte se a napište ho.
Dobrodružný román z kanadského severu, který jsem kdysi četla doslova nescislnekrat. Syn bělošského faktora a Indianky Minnetaki Wabigoon je poslan na střední školu ve Spojených státech. Své odtržení od známého prostředí, rodiny, ale zejména své sestry Minnetaky nese těžce - do doby, než se ve škole seznámí s Roderickem Drewem, svým vrstevnikem. I on je přesvědčený, že se narodil na nešťastné planetě. Mezi obema chlapci postupně vzniká velmi silné přátelské pouto. Po ukončení studia přesvědčí Wabi Roda, aby se s ním vydal do jeho rodného Wabigoon House a vydělával si peníze coby lovec vlků. Rod poznává život tak rozdílný od jeho v rodném Detroitu, i Wabiho přátelskou a semknutou rodinu, nad níž se však roky vznáší smrtelné nebezpečí.......
"Ano, vrátím se, až se pohnou ledy. "
"Moc mrtvý. "
Hezké dobrodružství tří mladých přátel na kanadském severu. Indiánští sourozenci Wabi, Minnmetaki a běloch Rod podnikají výpravu za lovem vlků do zasněžené divočiny. Čeká je souboj s nástrahy přírody i střet s nepřátelskými indiány kmene Woongů. Romantický příběh, který pohladí duši i po mnoha letech.
Kniha Lovci vlků v seznamech
1983 | Král šedých medvědů |
1973 | Kočovníci severu |
1988 | Vlčák Kazan / Barí, syn Kazanův |
1927 | Lovci vlků |
1927 | Zlaté údolí |
Další dobrodružný příběh s Curwoodova pera z prostředí kanadsky chladné, severské divočiny, kde dvojice mladíků společně se zkušeným indiánským průvodcem vyrazí za výdělkem při lovu nejen vlčích kožešin. V divočině se musí poprat nejen s počasím a hladovými šelmami, ale také s nepřátelským indiánským kmenem a dokonce objeví indicie k nalezení zlatého pokladu, ke kterému patrně povede cesta v dalších dvou dílech - za mě solidní průměr ve stylu populárních KODovek - 65 %