Louka ohňů přehled

Louka ohňů https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/326121/bmid_louka-ohnu-kDA-326121.jpg 4 18 18

Historické drama líčí věrně a napínavě období vzniku Sámovy říše, tvořící významnou etapu ve vývoji středověké Evropy, přičemž nabízí neobvyklý pohled na mladou ženu zápasící s nutným zlem její doby, kterou pomáhá tvořit a již hluboce lidsky prožívá.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Louka ohňů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

Badger
08.08.2022 3 z 5

Takové komorní drama, odehrávající se na jednom hradišti a v jeho blízkosti.
Příběh je hezky vykreslen a dokonalé představě nic nebrání. Nenajdeme zde moc výbojů, jako spíše zvyky a náturu tehdejších Slovanů, s čímž jsem počítal dle anotace.
Avšak co mi mrzelo, bylo zmínění pouze dvou bohů (INRIho nepočítám) , i když jich panteon obsahuje drobek více.

cziss
08.04.2022 4 z 5

Pěkná knížka, drsná, ale to nejspíš fakticky odpovídá dané době. Mám rád, tyhle knížky "staroslovanské" tematiky. Potěší každá, už je proto, že je jich tak málo.


Dela111
14.07.2018 5 z 5

Louka ohňů je román, který nám přibližuje dobu vzniku Sámovy říše. Slovanské kmeny na našem území tehdy trpěly náporem kočovných Avarů. Každoročně přicházeli přezimovat a kromě jiných projevů útlaku platili Slované Avarům daně. Postupně se jednotlivé kmeny začaly bouřit proti nadvládě a spojovaly se v boji. Když Slované vojensky zaútočili proti Avarům, francký kupec Sámo s nimi táhl ve vojsku. Díky svým vůdčím schopnostem byl postaven do čela vznikající říše.
Kniha nepopisuje bitvy, je z doby příjezdu kupce Sáma a jeho pobízení ke spojení proti Avarům. Na příběhu slovanské dívky Mlady poznáváme tehdejší dobu, rituály a kruté zvyky vyplývající z uctívání pohanských bohů.
Z této doby nemáme tolik přesných informací jako z období pozdějších, asi proto nenajdeme moc románů vyprávějících o 7. století. Autorovi patří dík za to, jakým způsobem se nám snaží tuto hodně vzdálenou část naší historie přiblížit.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Louka ohňů v seznamech

v Přečtených25x
v Knihotéce10x
v Chystám se číst6x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech2x