Lilie pro nevěstu přehled

Lilie pro nevěstu https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/462844/bmid_lilie-pro-nevestu-MnN-462844.jpg 4 77 77

Příběh nás zavádí do Kolína nad Rýnem, kde mladá Nellie Voss začíná právě pracovat na výrobě populární kolínské vody „4711“. Její neomylný instinkt pro tu správnou vůni, a práce ji natolik pohltí, že dokonce zapomíná i na to, že kolem ní zuří válka. Ještě více ji ale pohlcuje beznadějná láska k muži, kterého nemůže mít. Druhá dějová linie se odehrává v současnosti. Liv si po bolestivém rozchodu otvírá malý obchůdek s kosmetikou. Jednoho dne potkává starou šedovlasou dámu, která je při pohledu na ni doslova šokována a neodpustí si pronést i nějakou urážku. Kdo je ta neznámá stará paní a co ji s Liv spojuje?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Beta-Dobrovský
Originální název:

Die Lilienbraut , 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lilie pro nevěstu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (26)

anovy64
28.06.2023 5 z 5

Pěkná, i když i celkem smutná kniha, která zobrazuje osudy obyčejných lidí v Německu, kteří si během 2. světové války taky hodně vytrpěli. Prožívali strach a trpěli stejně jako lidé v okupovaných územích. Současnost a minulost zde byla citlivě propojena. Knihu mohu jenom doporučit.

veronika4937
30.01.2023 5 z 5

Historické romány mám moc ráda, obzvlášť ty, kde se postupně propojí několik časových rovin. Jsem moc ráda, že i tentokrát jsem měla při výběru knížky šťastnou ruku. Je to příběh plný vůní, lásky, přátelství, ale také bolesti, smutku a neštěstí. Nahlédneme do tajemství míchání té správné vůně, tyto pasáže mě moc bavily a chvílemi jsem měla pocit, že dané vůně díky skvělému popisu i cítím. Současná i minulá linie se citlivě střídaly a postupně do sebe zapadaly. Ze závěru jsem si nesedla na zadek, vše se rozkrývalo postupně a nebylo tam žádné velké překvapení najednou, ale to knížce na kvalitě nijak neubírá. Jediné, co mi vadilo, byl font písma zvolený pro deníkové zápisky. Na první pohled sice vypadá hezky, ale je tam tolik kudrlinek, že se čte dost špatně. Pokud vás takovéto příběhy baví, tak neváhejte, je napsaný opravdu krásně.


Kniholenka9
19.12.2022 4 z 5

Krásná kniha, řekla bych nejlepší od autorky. Moc se mi líbilo prolínání minulosti (psáno formou deníku) se současností, kde mě zaujalo místo (Kolín nad Rýnem) i informace o parfumérii. Nellie mi byla velice sympatická a přála bych jí jiný konec, ale bohužel do jejího života přišla druhá světová válka.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (27. týden)

04.07.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Lilie pro nevěstu v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených94x
ve Čtenářské výzvě14x
v Doporučených7x
v Knihotéce125x
v Chystám se číst88x
v Chci si koupit14x
v dalších seznamech6x